Samnaun

‘Victòria històrica’ dels Casal a la Transalpina

Els corredors andorrans guanyen la quarta etapa i es mantenen segons, a 10 minuts dels primers

Per EL PERIÒDIC

Els germans Casal creuant la meta de la quarta etapa, ahir.
Els germans Casal creuant la meta de la quarta etapa, ahir. | EL PERIÒDIC
«Etapa històrica», declarava Marc Casal al finalitzar la quarta jornada de la Transalpina, després d’haver guanyat l’etapa, assolint així el segon triomf en el que porten de prova. Tant ell, com el seu germà Òscar, segueixen enlluernant en la dura prova de vuit etapes que passa per quatre països diferents i que arribats a la meitat es mantenen en la segona posició a només 10.19 minuts dels primers classificats de la general, els italians Daniel Jung i Ivan Paulmichi.

Tot i l’èxit rotund en l’etapa d’ahir, els Casal no van poder retallar gaire temps als seus màxims aspirants en la lluita per la Transalpina ja que només 1.24 minuts després d’ells van arribar a meta els italians, cosa que no va permetre que acabés sent una jornada rodona. Tot i això, la marca realitzada en la dura etapa d’ahir, que comptava amb 45,7km i 2.861m de desnivell positiu, és extraordinària: 5.05.49 hores. «Hem atacat des del quilòmetre quatre per intentar trencar la cursa. Era molt llarga però ha sortit de cara. Ha estat increïble», destacava el petit dels germans Casal, orgullós de la feina.

Malgrat la bona posició en la qual es troben, els dos corredors andorrans no volen donar res per fet: «Guanyar la Transalpina? Està molt complicat, l’objectiu serà acabar perquè queda molt i si podem ser al Top-3 ja seria històric». Avui, cinquena etapa de 6,23km .