La Massana

Bon aperitiu en el 'cross-country' abans del debut d’Urcelay

El ‘cross-country’ copa els podis de la categoria júnior amb visita de la pluja als Mundials de BTT

L’alemany Brandl creua la meta eufòric i celebrant el seu segon lloc amb la mà aixecada, ahir a l’XCO a Pal. | Vallnord
Avui entrarà en acció el primer representant tricolor en cross-country olímpic (XCO), Adrià Urcelay, que competirà en en la categoria sub-23. Amb tot, ahir ja va haver-hi un bon aperitiu a Pal en aquesta disciplina amb la categoria júnior, la qual va tenir com a convidats estrella la pluja i el conseqüent fang. No al matí, que va aguantar el sol durant les classificatòries, però sí a la tarda. Una visita possiblement molt incòmoda per als corredors però no tant per al públic, que malgrat haver-hi moments d’aiguats intensos, van poder gaudir d’un espectacle encara millor, més dur, més patit, amb els bikers molls i tacats de marró fins a les entranyes batallant per completar les 4 voltes a un circuit circular de 16 quilòmetres.

La italiana Martina Berta va guanyar amb certa comoditat en la categoria femenina, ja que va superar en 1min 20s a la segona classificada , la britànica Evie Richards, i en 2min 27s a la tercera, la suïssa Nicole Koller.
En nois sí que va haver-hi emoció fins el final, ja que el més ràpid va ser el danès Simon Andreassen, amb 47 segons de marge respecte l’alemany Maximilian Brandl, i d’1,19 sobre el colombià Egan Bernal.

Avui arriba el torn de la categoria sub-23 i Urcelay va alertar: «El circuit està més que provat però són uns Mundials i el nivell és altíssim». Per això s’ha fixat un objectiu «realistes» de cara a una cursa que arrencarà a les tres de la tarda, que no és un altre que «fer el màxim de voltes sense que m’eliminin i si pot ser, acabar».

PRIMERES SESSIONS DE DESCENS

Ahir mateix es van poder veure els primeres entrenaments oficials de descens al Vallnord Bike Park la Massana. La prova reina dels Mundials va començar a escalfar motors des de les nou del matí amb els júniors, que comptava amb la presència de Blanca Aracil i que avui tindrà les classificatòries: «si hi ha molt fang, es multiplicaran les dificultats», va alertar. Dues hores més tard va ser el torn d’elit masculí, amb Guillem Casal.