PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 4 milions d'espectadors van veure l’onzena etapa de la Vuelta

La jornada íntegra a Andorra, la més vista d’aquesta edició, arrasa en la seva franja horària

Per I. M. / A. C.

Purito Rodríguez, Fabio Aru, Alejandro Valverde i Nairo Quintana, abans de prendre la sortida de la dotzena etapa des d’Escaldes-Engordany.
Purito Rodríguez, Fabio Aru, Alejandro Valverde i Nairo Quintana, abans de prendre la sortida de la dotzena etapa des d’Escaldes-Engordany. | TONY LARA
Només amb el retorn televisiu, ja es pot dir que l’etapa íntegra a Andorra de la Vuelta que es va disputar dimecres entre Andorra la Vella i Encamp, amb poc menys de cinc hores d’emissió, va tenir un retorn impagable. Més de 4.300.000 espectadors van estar pendents en algun moment de l’etapa reina que va coronar l’espanyol Mikel Landa. La onzena etapa de la Vuelta va arrasar en la seva franja horària, ja que va ser la més vista amb diferència i es va convertir en el setè espai més vist del dia de tots els canals espanyols.
 
L’inici de la retransmissió a Teledeporte, a partir de la una de la tarda, va començar amb uns bons números: 572.000 espectadors i un 5,4% de quota de pantalla. Després del Telediario segona edició, cap a les 16.10h, l’emissió va passar a TVE1. L’etapa ja considerada més dura de la gran ronda espanyola va ser seguida per 2.040.000 persones i una quota de pantalla del 16,8%, unes xifres excel·lents que devoren amb escreix, per exemple, a les de l’etapa inaugural del Tour 2015, que va registrar 668.000 i un 5,7%.
 
El minut més vist del dia en La 1 se’l va endur precisament la Vuelta, a les 18.13 hores, amb 2.447.000 aficionats i un 22,2% de share, que van estar pendents dels últims quilòmetres de l’etapa, amb el vertiginós final als Cortals d’Encamp.
 
Les xarxes socials també van treure fum, tot i que per exemple a Twitter, els millors hashtags vinculats amb la Vuelta van ser Mikel Landa i Chris Froome, en la posició 31 i 32, respectivament, del rànquing del dia. amb una durada d’1.30 i 1.25.
 
Tot això sense comptar els bons números registrats a nivell turístic al Principat, amb un augment substancial en la ocupació hotelera, (d’un 50% a un 70%) , com també en restaurants i botigues del país. Veure públic de tots els racons del món animant en totes les zones al llarg dels 138 quilòmetres que va tenir l’etapa reina del 2015 no va ser, ni molt menys, l’únic retorn.
D’altra banda, Televisió Espanyola va publicar ahir un comunicat per «lamentar» la col·lisió d’una de les motos de la retransmissió al cislista portuguès del Tinkoff-Saxo, Sergio Paulinho, al quilòmetre 5 de carrera de l’etapa andorrana, com també «les lesions que ha patit el corredor», qui com Sagan en la vuitena etapa, va haver d’abandonar.

 
PUBLICITAT
PUBLICITAT