Victòria alpina

Marc i Òscar Casal s’adjudiquen la prova el primer cop que hi participen

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els germans Casal celebren amb altres corredors les posicions de podi.
Els germans Casal celebren amb altres corredors les posicions de podi. | Transalpina
Es necessita ser d’una pasta especial per completar la Transalpina. I per guanyar-la encara s’ha de ser més diferent. Doncs dos andorrans demostren la seva capacitat i sacrifici. Òscar i Marc Casal (Team Race Land) es van imposar en aquesta prova de resistència, que en vuit etapes constava de 268,33 quilòmetres i 16.310 metres de desnivell positiu.

L’última de les curses es disputava entre St. Valentin i Sulden, amb una distància de 42,6 km i 2.381 m. El desgast dels corredors pel pas dels dies era evident. Els andorrans es presentaven en la darrera jornada com a líders, i les tres primeres parelles de la classificació general van decidir creuar la línia d’arribada de forma conjunta, pel que abans d’iniciar-se la cursa els germans Casal ja eren els virtuals guanyadors. Van finalitzar amb un registre de 3.43.57,0 hores. Es proclamen guanyadors amb un crono total de 28.33.15,2. La segona plaça la van ocupar Daniel Jung i Ivan Paulmichl (Team Gore Running Wear) amb 28.50.29,2 i el tercer Benjamin Sperl i Lukas Naegele (Team Asics Gore-Tex Footwear) amb 29.51.34,5.

Era la primera vegada en la que els Casal hi participaven. Havien preparat la prova i han tingut èxit. «La setmana ha estat molt dura però ha valgut la pena patir», exposa el Marc. Abans de prendre la sortida el darrer dia ja eren conscients que eren els campions: «Hem parlat d’acabar tots junts però s’ha anat força ràpid. Al final els tres equips hem entrat junts». La temporada encara no l’han finalitzat, però de moment «toca disfrutar perquè això no s’aconsegueix cada dia». Per la seva part l’Òscar destacava que «som campions i hem pogut fer una bona amistat amb grans corredors i millors persones».