PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Unió de Pagesos vol que els ajuts es lliguin a l’explotació

El sindicat agrari qüestiona el benefici real per als ramaders

Per EL PERIÒDIC

La Comissió Europea destinarà 25,5 milions al sector ramader.
La Comissió Europea destinarà 25,5 milions al sector ramader. | EL PERIÒDIC
Unió de Pagesos (UP) reclama que els nous ajuts anunciats ahir per la Comissió Europea «tinguin en compte els costos de producció de les explotacions». Segons ha informat RàdioSeu, el sindicat agrari qüestiona els criteris de repartiment dels ajuts europeus, especialment dins de l’Estat espanyol, i el benefici real que suposen per als ramaders catalans.
 
Després de les confrontacions amb el sector i les demandes dels ramaders, la Comissió Europea, davant la crisi de preus causada per la fi de les quotes i la pressió de les grans superfícies, va anunciar ahir que destinarà 25,5 milions d’euros per combatre la crisi dels sectors ramaders a l’Estat, i que d’aquests, una part aniran al sector lleter. A més, també es preveu un ajut de 300 euros per vaca a les explotacions no viables i un altre ajut per a les que es troben en el llindar de rendibilitat. Més enllà de les mesures d’emergència per pal·liar els efectes d’aquesta crisi, el portaveu del sector lleter d’UP, l’alturgellenc Joan Guitart, ha reclamat novament «un sector viable i estable». 
 
Entre altres mesures, el sindicat vol que s’avanci en l’aprovació i publicació del Decret de venda directa de llet crua, «en benefici de consumidors i de productors». Alhora, exigeix «perseguir les estratègies de venda a pèrdues», impulsades per les grans distribuïdores, i «promocionar la llet a través del consum a les escoles», així com «l’etiquetatge en origen perquè es pugui diferenciar d’altres que provenen de sistemes de producció menys exigents».
 
De la mateixa manera, el grup creu que no es pot acceptar «un repartiment com els que s’han dut a terme en altres ocasions, afavorint models d’explotació que no inclouen el majoritari a Catalunya». A més, recorda l’esforç que han fet molts ramaders catalans per modernitzar les instal·lacions i «obtenir llet de la millor qualitat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT