PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach titlla el Govern de Martí de «majoria absoluta i absolutista»

L’USdA creu que es continua mantenint el menyspreu envers la classe treballadora andorrana

Per EL PERIÒDIC

Una reunió dels diferents sindicats d’Andorra amb Gabriel Ubach.
Una reunió dels diferents sindicats d’Andorra amb Gabriel Ubach. | TONY LARA
El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va trametre ahir un comunicat on es mostrava el malestar del grup vers els darrers canvis legislatius que afectaran «de manera directa tota la classe treballadora del Principat». En el text es recrimina el fet que tot conveni col·lectiu «queda substituït per reial decret d’una majoria absoluta i absolutista de 5.500 vots sobre una població efectiva de 70.000 habitants», fent referència als resultats de les darreres eleccions generals del passat u de març on Toni Martí es va posicionar com a Cap de Govern sota el partit Demòcrates per Andorra (DA). 
 
Amb un to sarcàstic, el comunicat destaca també la «delicadesa de comptar amb el suport i diàleg previ dels agents socials, com es de rigor a qualsevol societat democràtica europea». Afegint que en qualsevol democràcia moderna «són aquests agents, els empresaris i sindicats a traves de les seves organitzacions, els que debaten i impulsen les millores necessàries en cada context econòmic i social».

D’aquesta manera, el text denuncia una falta de democràcia en les actuacions de Martí i remarca que és curiós que després «d’anhelar un canvi de rumb respecte a les formes d’anteriors executius, es continuï mantenint el menyspreu envers la classe treballadora andorrana així com per als seus representants». Amb el mateix parer, es destaca en el comunicat que el totalitarisme «és una forma de govern en la qual l’Estat envaeix la vida pública, concentrant en solament un els tres poders clàssics de la democràcia: legislatiu, executiu i judicial».

Ja concloent i seguint amb el sarcasme, el text fa referència a les darreres actuacions de Martí com «tota una Màster Class sobre democràcia en ple centre de la Unió Europea, situació geogràfica que alguns polítics tant anomenen quan aquesta situació serveix als seus fins electoralistes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT