PUBLICITAT

LA MASSANA

‘Els Arcs’ s’apunta a la polifuncionalitat

L’edifici de la Massana treu el seu precinte i presenta el contingut i continent de cada planta

Per IVÁN ÁLVAREZ

L’edifici Els Arcs, reflectit en la part superior d’un vehicle, moments abans de la inauguració, ahir
L’edifici Els Arcs, reflectit en la part superior d’un vehicle, moments abans de la inauguració, ahir | Tony Lara
Una idea que va sorgir a principis de mandat de l’actual equip comunal, encapçalat per David Baró, i que, per fi, ha esdevingut realitat. L’espai polifuncional d’Els Arcs va treure ahir el seu cadenat i envoltat de salutacions protocolàries i amb la presència de bona part representativa de la parròquia de la Massana i del país va oferir el seu nou i  immillorable aspecte. 
Encara amb el flaire de producte nou en l’ambient, el cònsol major massanenc, David Baró, va explicar amb un perenne somriure de satisfacció que «vam voler invertir en un projecte de tres anys, el vam assumir i un cop es va trobar l’ús que volíem, que feia falta, i el que teníem de pressupost, ho vam tirar endavant. La xifra era d’un milió i mig d’euros i el comú només ha hagut de desemborsar un milió i s’ha dut a terme a partir de tres exercicis pressupostaris».  
L’edifici acull set estrats, cadascun de 230 m2, que conformen uns 1.700m2 en total, i va sorgir de la proposta de l’arquitecte Manel Pallarés que va combinar l’evocació als arcs, en referència als que hi ha al campanar de Sant Climent de Pal i l’essència del skyline de la parròquia amb protagonisme pel Comapedrosa.Va fer servir la fusta, la pedra i el vidre i va facturar un espai lluminós, viu i amb l’al·licient de comptar amb un ascensor panoràmic que serveix de nexe entre l’avinguda Sant Antoni i el carrer Josep Rossell. 
A la planta zero, estarà ubicat el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de la parròquia i a les plantes 1,2 i 3, Andorra Telecom realitzarà activitats relacionades amb les noves tecnologies de la informació i que respon «a la voluntat del comú de la Massana d’aportar un valor afegit», com va apuntar Baró. El director de la parapública, Jordi Nadal, va indicar que la intenció és que «el viver d’empreses que acolliran aquestes tres plantes vegi la llum a principis de l’any que ve». Nadal va expressar-se amb el fre de mà posat ja que «s’estan avançant encara diferents detalls dels projectes. Ara estem estudiant propostes, definint el perfil de les empreses i validant les que s’han interessat». El director d’Andorra Telecom va apuntar que «dues empreses de fora d’Andorra» estaven a la graella de sortida –la cabuda és de 10– i que els volien proporcionar «quelcom més que l’espai físic, ja que són empreses que comencen o, fins i tot, que es volen crear»
A la planta quarta es troba el Centre d’Esplai i a la cinquena el Centre Jove Punt 400. En aquest sentit, el cònsol major va apuntar que l’antic Punt Jove ara queda lliure i s’ha pensat destinar aquest espai, després de les pertinents obres d’adequació, a associacions esportives i d’altre tipus per facilitar les reunions i formacions de diferents entitats de la parròquia. Aquest nou espai estarà operatiu en 15 dies i serà batejat com L’indret. 
Finalment, a la planta superior es troba una àmplia una sala polifuncional, de més de 200 metres quadrats, i que va despertar l’admiració dels assistents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT