PUBLICITAT

Andorra la Vella

Partit contra el Manresa amb trampa

Els jugadors del MoraBanc no se’n refien del Manresa i avisen de la dificultat del duel de diumenge

Per ALBERT CANES

Schreiner llança a cistella, en una acció del partit davant el Dominion Bilbao Basket al Poliesportiu.
Schreiner llança a cistella, en una acció del partit davant el Dominion Bilbao Basket al Poliesportiu. | TONY LARA
Teòricament, l’ICL Manresa no té la plantilla més complerta, ni la més perillosa, ni la més experimentada de tots els equips de l’ACB. És un rival al qual tots els club esperen poder superar i sumar una bona victòria fàcil a casa. És un conjunt que té un pressupost baix en comparació a la resta de plantilles, no va poder guanyar cap partit dels sets partits que va fer durant la pretemporada, entre ells un davant el BC MoraBanc Andorra, i va caure clarament a la pista del Montakit Fuenlabrada de 18 punts en la primera jornada, un rival que, a priori, també lluita per la permanència. A més a més, el Manresa no ha guanyat mai en les cinc visites que ha fet durant les dues etapes del BCA a l’ACB.
 
Tots aquests fets poden induir a pensar que el de diumenge a les 19h serà un partit que l’equip de Joan Peñarroya ha de guanyar amb solvència, com es va fer, més o menys, la temporada passada. Però la realitat dels jugadors està molt lluny de tots aquests fets. O almenys és el que van deixar anar Betinho Gomes i Thomas Schreiner durant la zona mixta amb els mitjans ahir. La victòria per més de 18 punts contra el Movistar Estudiantes la setmana passada és el fet que té en compte la plantilla tricolor. Fins i tot, el jugador portuguès del MoraBanc avisa amb contundència que «serà un partit trampa. Crec que serà el duel més difícil de la temporada perquè Manresa, teòricament, és l’equip més fluix, però si pensem així serà difícil per a nosaltres. Hem de fer la nostra feina i intentar guanyar el partit». 
 
Schreiner va anar més enllà i va alçar la qualitat de l’equip català: «No és un partit senzill. Juguem contra un equips que és bo i que va guanyar contra l’Estudiantes de 18 punts. No sé per què hauria de ser fàcil aquest, penso que és complicat». Peñarroya també es va mostrar en la mateixa línia dimarts quan va sortir a roda de premsa: «Arribem amb ganes de fer-ho bé, de guanyar i que la gent gaudeixi però som conscients que el rival ve de guanyar de 18 i si no estem a un bon nivell no guanyarem ni al Manresa ni a cap equip»
 
Queda clar que el missatge dins el vestuari tricolor és no donar res per fet, respectar la qualitat del Manresa, que té els mateixos partits guanyats que el MoraBanc aquesta temporada, i tornar a ser al nivell mostrat contra el diumenge passat per tenir més opcions al triomf. «Has de pensar que és com un duel com el de Tenerife i donar-ho tot», va comentar Betinho, un dels protagonistes de la primera victòria amb 21 punts, 5 triples i 23 de valoració. En aquest aspecte, l’aler li va treure importància a l’actuació individual en favor de la col·lectiva: «Em va sortir bé a mi, però li podria haver sortit bé a un altre. El que passa és que vam jugar molt bé com a equip, vam moure bé la pilota i vam guanyar que és el més important». 
 
A nivell individual, Schreiner ha passat a ser el base titular per a Peñarroya davant de Sada, però l’austríac li va restar importància. «No és important ser titular, només ho és per als periodistes i l’afició. M’és igual a mi», va aclarir el segon capità, que va afegir: «Intento jugar com sempre, com l’any passat i com tota la meva carrera, ajudant l’equip a guanyar». 
 
Amb tots els disponibles

Luka Bogdanovic, que no va jugar a Tenerife per problemes a l’esquena, Daniel Clark i Giorgi Shermadini, que van tornar del duel de diumenge amb molèsties, han pogut entrenar al llarg d’aquesta setmana i tot apunta a que podran comptar per a Joan Peñarroya aquest diumenge. Per tant, si es compleixen els pronòstics, no hi haurà problemes d’efectius. En aquest sentit, Betinho va exposar: «Hi ha moments com aquests de lesions, però no hem de pensar en això. Hem de treballar amb el que tenim i donar-li ‘canya’». 
 
Amb tot, el MoraBanc té l’oportunitat aquest diumenge de posar-se per primera vegada des del retorn a l’ACB amb un rècord positiu de victòries i derrotes.
PUBLICITAT
PUBLICITAT