PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Compromís diu que a la Seu hi ha 200 pisos buits en mans dels bancs

L’equip de govern rebat les dades i assegura que no són certes

Per EL PERIÒDIC

Primera promoció d’habitatges de l’Horta del Valira.-
Primera promoció d’habitatges de l’Horta del Valira.- | RÀDIOSEU
El grup municipal de Compromís x La Seu a l’Ajuntament vol impulsar mesures que permetin que «una part dels prop de 200 pisos buits propietat dels bancs i la Sareb» es destinin a lloguer social per a joves i famílies sense recursos. En un comunicat enviat ahir, la formació ha valorat com a «intolerable»que moltes famílies de la Seu «no puguin accedir a un habitatge digne mentre hi ha tants pisos buits a la ciutat».
 
D’aquesta manera, Compromís ha exposat que, segons dades de l’Idescat de 2011, a la ciutat hi havia un total de 1.119 habitatges familiars buits. Per aquest motiu, afirmen, «cal fer efectives les opcions de compra d’habitatges buits o instar les entitats bancàries i la Sareb (entitat participada amb un 45% de capital públic) a oferir lloguers socials». En aquest sentit, la formació denuncia també «una mala gestió de l’equip de govern dels darrers anys en política d’habitatge», fet que creuen «ha agreujat la situació de moltes famílies en risc d’exclusió social». També veuen com un «fracàs» la promoció d’habitatge públic a l’Horta del Valira, «on moltes famílies varen perdre els seus estalvis, mentre l’Ajuntament va ingressa més d’un milió d’euros».
 
Per la seva part, l’equip de govern ha rebatut les dades que aporta Compromís X La Seu en el comunicat i assegura que «no són correctes». A més, fonts de l’equip municipal indiquen que la gestió feta per l’Ajuntament urgellenc i el Consorci d’Atenció a les Persones en el tema de l’habitatge ha suposat l’atorgament d’ajuts per a més de 160 famílies, «des de subvencions per al lloguer fins a pisos socials per a ciutadans que han patit desnonaments», així ho ha informat RàdioSeu.
 
Tanmateix, l’equip de govern indica que en breu es comptarà amb un estudi complet del parc vacant de pisos, que es va encarregar des del consistori. «Treballem amb la Generalitat, interlocutem amb els bancs per obtenir pisos i la feina feta ha aconseguit que ja se n’hagin cedit dos», s’assenyala. D’altra banda, CiU acusa a Compromís de voler aprofitar l’avinentesa per fer una crítica política sobre aquestes qüestions, «però en cap cas per ajudar l’Ajuntament a fer millor la feina en un àmbit tan sensible».
Per esclarir els dubtes i exposar les opinions, la setmana vinent hi haurà una reunió sobre aquest tema amb tots els grups representats a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT