El basc tarda menys de 15 hores en completar l’ascensió als 7 cims més alts del país

Per JOAN JOSEP BLASCO

Lizeaga, en un dels descensos del recorregut.
Lizeaga, en un dels descensos del recorregut. | Jordi saragossa
Finalment van ser 37 els corredors que van prendre part en la primera edició dels 2900 Alpine Run. El límit estava en completar els 70 quilòmetres i 6.700 metres de desnivell, amb l’ascensió inclosa dels 7 cims més alts d’Andorra, en 24 hores. El guanyador no en va necessitar ni quinze. Només 22 participants van poder concloure la prova.

El basc Jokin Lizeaga va ser el guanyador, completant la distància en 14.48 hores. Va ser el més ràpid en completar un recorregut on hi havia les pujades a la Portelleta, Estanyó, Serrera, Font Blanca, Medacorba, Roca Entravessada i Comapedrosa. La segona posició la va ocupar el francès Nicolas Darmaillacq (15.37) i la tercera el català Francesc Solé (16.11). El millor andorrà va ser Cecili Núñez, que va finalitzar en la catorzena posició amb un crono de 21.14. Jordi Cerro va ser 21è amb 23.11.

«Fem una valoració molt positiva de com ha anat tot. Els corredors han acabat satisfets i ens han dit que hem creat un monstre. És una prova que no existia fins ara», indica Carles Rossell, integrant de l’organització. De cara a la segona edició, l’any vinent, valoren avançar la cursa dues setmanes, per realitzar-se a mitjans d’octubre. Es mantindrà la sortida a la mitjanit.