PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Sax Fest oferirà, com a novetat, un concurs de grups de carrer

La 4a edició, del 26 de març al 2 d’abril, vol donar una imatge festiva

Per EL PERIÒDIC

Una imatge de l’edició passada del Sax Fest.
Una imatge de l’edició passada del Sax Fest. | Tony Lara
La quarta edició de l’Andorra Sax Fest, que se celebrarà del 26 de març al 2 d’abril, tindrà com a novetat principal un concurs de grups de carrer, que competiran interpretant les seves peces pels carrers d’Andorra la Vella. 
El concurs va obrir ahir les inscripcions que, en aquesta edició, s’amplia a 80 participants ja que en l’anterior molts músics es van quedar fora. Comptarà amb el concurs de solistes i, com a novetat, també un concurs de quartet de saxos, en col·laboració amb les Joventuts Musicals de Barcelona. El seu impulsor, Efrem Roca, va assegurar que el certamen es troba entre els cinc millors del món, i que el seu objectiu és portar-lo, en un termini de dos anys, «a dalt de tot, perquè l’ull del món saxofonista estigui a Andorra». El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, va explicar que, després de l’èxit dels espectacles al carrer que es van començar a fer l’any passat, ara s’ha decidit comptar amb un concurs de grups de carrer el 26 de març, coincidint amb el cap de setmana de Setmana Santa, que omplirà l’avinguda Meritxell de música durant tot el dia, així com altres artèries comercials de la parròquia, per «donar una imatge festiva a l’esdeveniment».  Minguillón va assegurar que gràcies a les pernoctacions dels participants, el certamen té un impacte econòmic directe de 150.000 euros, sense comptar l’impacte dels espectadors que pugui atreure. 
De la seva banda, Roca, va explicar que aquest nou concurs serà itinerant, i per tant els grups faran la seva interpretació mentre interactuen amb els comerços. La segona fase del concurs es farà estàtica durant la tarda, i les finals es faran a la plaça Guillemó en format de festival nocturn.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT