PUBLICITAT

ORDINO

Una Mostra per llepar-se els dits

La 24ena edició demostra perquè és un dels certàmens gastronòmics amb més renom al país

Per EL PERIÒDIC

Un dels responsables de l’estand del Restaurant Tòpic serveix un dels plats que ofereix la 24a Mostra Gastronòmica
Un dels responsables de l’estand del Restaurant Tòpic serveix un dels plats que ofereix la 24a Mostra Gastronòmica | Tony Lara
Prop d’una vintena d’expositors van oferir les seves últimes tendències culinàries a la 24a Mostra Gastronòmica que va acollir l’Andorra Congrés Centre Ordino. Els 300 comensals que van poder gaudir d’aquesta degustació van tastar els diferents plats elaborats amb productes de proximitat. Aquest és, sens dubte, un dels certàmens gastronòmics del país amb més renom. 
Tal i com va recollir l’Agència ANA, cap a dos quart de dues de la tarda es van obrir les portes del centre i ja amb ben pocs minuts va quedar l’espai ple de visitants preparats per gaudir d’una jornada pels més aficionats a l’art culinari. De fet, els que van voler  comprar l’entrada a última hora ja no van arribar a temps, perquè un parell d’hores abans de començar la degustació, les 300 localitats ja s’havien exhaurit i molta gent es va quedar fora, segons va explicar el conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Bartumeu Gabriel. 
Per alguns expositors, enguany era la primera vegada que hi participaven i d’altres ja fa anys que aquesta trobada la tenen marcada als calendaris de les seves cuines. En tot cas, l’objectiu de tots els restauradors recau en la voluntat de donar-se a conèixer i publicitar les seves propostes. «És una bona iniciativa per promoure el restaurant», va indicar el xef del restaurant el Burg, Diego Moreira. A més, «si a la gent li agrada el tast, llavors potser vénen a provar la carta», va afegir el xef del restaurant El Plató, Jordi Banqueri.
Un aforament limitat
 
Bartumeu Gabriel, va destacar que «hem quedat molt satisfets». L’any passat es va decidir limitar l’aforament a 300 persones i «creiem que va ser una bona decisió. La gastronomia és per venir-la a gaudir». En aquest sentit, Gabriel va indicar que malgrat l’èxit «cada any s’ha de innovar» i, per exemple, l’any passat es va incorporar música en directe durant l’àpat i aquest any ho han repetit. Aquest cop, però, amb un concert de música clàssica.
Un dels fundadors d’aquesta trobada i responsable del restaurant Topic i l’hotel Coma d’Ordino, Josep Maria Riba, va destacar  que és un «orgull que això continuí». Riba va afegir que «és una gratificació poder donar a conèixer el que fem a casa».
Plats amb originalitat
 
La 24a edició d’aquesta trobada va comptar amb plats d’allò més originals, com figues farcides de foie amb cobertura de porto i gelatina de mango o ous d’or amb ceps, escuma de patata, botifarra negra i caviar-oli. Molta varietat, bona acollida, resultats òptims i un nou exemple de la importància que té la Mostra pels productes de quilòmetre zero i de temporada, que van erigir-se en els autèntics protagonistes de la vetllada.
PUBLICITAT
PUBLICITAT