PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Teràpia de Shock, un grup que s’ha fet gran

El grup que va composar "Sense Tu", banda sonora de "Polseres Vermelles, actua dissabte a Sant Julià en el marc del Canòlich Music

Per EL PERIÒDIC

Els membres del grup musical Teràpia de Sock.
Els membres del grup musical Teràpia de Sock. | EL PERIÒDIC
El Festival Canòlich Music ha apostat enguany per diferents grups de renom per a la seva tercera edició. Dissabte al vespre hi actua teràpia de Shoch, el grup que va esclatar amb la interpretació del tema Sense Tu de la popular sèrie de TV3 Polseres Vermelles. El seu videoclip va superar al Youtube el milió de visualitzacions. Ara presenten la seva quarta creació 100.000 històries amb un canvi en els components i amb més contingut.
 
Teràpia de Shock va néixer a la Garrotxa l’estiu de 2006, amb quatre components: Ferran Massegú, Jaume Sucarrats, Gerard López i l’Albert Parés  en format de dues guitarres, baix i bateria. Al 2014 Jaume Sucarrats és substituït al grup per Guillem Soler, piano i teclats, que aporta un so renovat a la banda i una nova etapa creativa.
 
De la seva història hem de destacar el Premi del Públic del Concurs de Salitja 2007 i el Premi de Grup Revelació l’any 2008 de la Revista Enderrock. Aquest mateix any inicien un seguit d’actuacions en escenaris importants com el del Senglar Rock i publiquen el seu primer treball discogràfic Escapa’t amb mi. La popularitat del grup va fer que l’any 2009 obtinguessin el premi Enderrock al millor lloc web, i que L’any 2010 el grup edités el seu segon treball discogràfic Tota la nit. El 2011 suposa la consolidació del grup, gràcies a la  repercussió de la cançó Sense tu, que formava part de la trama i la banda sonora de la sèrie de TV3 Polseres vermelles. 
 
L’any 2013 publiquen el seu tercer treball discogràfic Que mai no pari. Enguany han presentat  el seu quart treball discogràfic, 100.000 històries, un cant a l’optimisme en el que es parla de superació, d’esperança, de fortalesa, d’amor i de festa.

Coneixent al grup / El vocalista de Teràpia de Shock, Ferran Massegú, comenta els orígens del grup, «nosaltres vàrem començar com comencen molts grups». «És un grup d’amics que són del mateix poble -algun del poble del costat- però que ens coneixem des de petits i un dia veiem que ja comencem a tenir edat per poder tenir algun instrument musical i saber tocar quatre coses i a partir d’aquí, fruit de l’amistat i de l’avorriment d’un poble, ens trobem en un local i comencem a composar algunes cançons i va sortint la possibilitat de fer un concert». 
 
I «arran d’aquest primer concert comença la nostra aventura i sorgeix la possibilitat de gravar una maqueta amb una productora local que va apostar una mica per nosaltres, van sortint més concerts fins que la productora RGB es va interessar per nosaltres i ens va oferir la possibilitat de gravar el nostre primer disc». 
 
Massegú també assegura que cada disc reflexa molt bé el moment en què es trobava el grup. «El primer és un disc molt optimista, molt fresc». «El segon té ja una mica més de caràcter, sabíem més el que fèiem, és una mica més ‘rocker’, més contundent». «Al tercer vam buscar fer un so una mica més ‘grunge’, més ‘grangero’, suposo que és motivat pel moment en que ens trobàvem, una mica més ‘guarro’». 
 
Tanmateix comenta que en aquest últim han tornat a recuperar una mica l’optimisme del primer treball. «Crec que degut al canvi de component de la formació que hi ha hagut ens ha donat aquesta il·lusió de nou». 
 
A més, «la incorporació d’en Guillem, a part de ser un membre nou que ha donat aire fresc al grup, també en ser un nou instrument que són els teclats, ha donat uns colors nous, unes textures diferents de les que abans no disposàvem». «Ens ha omplert de ganes de nou, de fer diferents les cançons i, crec, més optimistes».Massegú comenta que Sense tu és un tema que els ha marcat. «Ens ha donat molt, ens ha donat sobretot el fet de donar-nos a conèixer arreu del país i ens ha obert moltes portes». «Va ser un dels primers temes que vàrem composar amb 14 anys. Quan ens començàvem a trobar i fèiem els primers assajos ja el teníem».
 
D’altra banda, el vocalista remarca que poc a poc han anat creixent, «al primer disc teníem entre 15 i 18 anys encara no, i ara en tenim entre 23 i 28». «Ara intentem currar-nos una mica més les coses, de fet ja surt sol també». «Si quan tens aquella edat parles més de coses que sents, ara intentem que tingui un missatge més complet». Per això, «el que volem sempre és arribar al màxim de gent, que arribi, i sobretot que, si poden ajudar a algú, ja haurem triomfat».
 
100.000 històries parla de l’amistat, de la visió de la societat actual, de relacions tòxiques, «que és un tema que ocupa molt i que quan estàvem fent les lletres d’aquest disc teníem molt vigent per desgràcia», segons comenta Massegú. 
 
Amb els nous temes, el grup arriba per primera vegada a Andorra i el vocalista assegura que els fa molta il·lusió poder venir. «Nosaltres sempre diem el mateix, som un grup que el nostre objectiu és anar allà on ens demanin, tocar la nostra música, explicar les nostres històries, que en el fons són les nostres cançons». «Sempre intentem que el nostre directe sigui dinàmic, que la gent participi, s’ho passi bé, canti, balli i salti». 
 
«Això és la nostra missió i esperem que tothom que vingui aquí pugui gaudir de la nostra música, passar-s’ho el màxim de bé, desconnectar dels problemes durant l’hora i mitja del concert i sortir amb un bon gust de boca», va acabar remarcant Massegú. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT