PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El projecte de suport educatiu de la Seu es vol estendre a l’ESO

L’activitat ja acull una setantena d’alumnes dels tres centres d’estudi

Per EL PERIÒDIC

Un dels tres centres de secundària de la Seu d’Urgell.
Un dels tres centres de secundària de la Seu d’Urgell. | TONY LARA
la quarta edició del projecte d’acompanyament educatiu ha acollit des de principis d’aquest mes una setantena d’alumnes dels diferents centres educatius de la Seu d’Urgell. 
 
Veient la participació i la necessitat de demanda, les entitats organitzadores del projecte d’acompanyament volen fer-lo extensiu també als alumnes de l’ESO dels tres centres de secundària de la Seu. Per aquest motiu, es busquen nous voluntaris per a aquests grups d’edat, segons ha informat l’ajuntament urgellenc. 
 
Les persones que vulguin col·laborar i acompanyar els alumnes de primer i segon curs de secundària han de comptar amb una formació específica. Concretament, es requereix formació acadèmica superior, experiència en el món de l’educació, ja sigui en l’àmbit formal o informal, i aptituds personals per treballar amb adolescents.
 
Propòsit del projecte / Aquest projecte és possible gràcies a les prop de 50 de persones que de manera voluntària fan de monitors d’aquests nens i nenes que assisteixen en aquesta activitat d’estudi assistit. Els escolars porten a terme les activitats durant la tarda en els seus respectius centres educatius, just després de la finalització de les classes.
 
D’aquesta manera, els monitors acompanyen a l’alumnat en situació de risc d’exclusió social per tal de reforçar els seus hàbits escolars i que puguin desenvolupar tècniques d’estudi, així com facilitar que aquests nens i nenes s’integrin en el grup tot afavorint les estratègies de col·laboració mútua en la resolució de les tasques escolars. Amb aquestes pautes i guies, el projecte té com a finalitat que l’alumnat pugui gaudir d’unes condicions que els ajudin al seguiment del currículum escolar, a adquirir hàbits d’organització i d’estudi, a planificar el treball escolar i a aprofitar totes les oportunitats que tenen al voltant en el desenvolupament del seu procés de creixement personal.
 
Les persones que estiguin interessades en participar en el projecte d’acompanyament educatiu cal que s’adrecin, abans del 30 de novembre, al Servei d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell enviant un correu electrònic a l’adreça [email protected] o trucant al telèfon 973 350 010. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT