PUBLICITAT

Ordino

Tudó: «Estem per jugar i xutarem a porteria per fer gol»

La candidata liberal respon Mortés, que es va veure amb avantatge

Per R. M. S.

La candidatura dels Liberals, a Ordino
La candidatura dels Liberals, a Ordino | TONY LARA
La candidatura dels Liberals d’Andorra es va presentar ahir en societat per explicar el seu programa per a aquestes eleccions, però l’acte va servir també perquè la número u de la llista, Sandra Tudó, respongués a les paraules de Josep Àngel Mortés, candidat de Demòcrates per Andorra, que el dia d’abans durant la penjada de cartells va afirmar que se sentien amb avantatge respecte als liberals. «Nosaltres estem per jugar i xutarem a porteria per fer gol», va afirmar Tudó envoltada del seu equip de treball, convençuda de les seves opcions.
 
«Volem ser guanyadors, però no a qualsevol preu», va manifestar ahir Tudó, que va destacar els perfils «treballadors» de cadascú dels membres de la candidatura liberal que aspira a substituir Bonaventura Espot. Els Liberals van aprofitar la jornada per presentar el programa electoral, basat en diferents punts i que té un punt important en la reducció del deute comunal. «Necessitem unes finances sanejades», va assegurar Lluís Albert López, encarregat de la part econòmica del projecte liberal. López va criticar que tot i els «cinc milions d’euros» rebuts per la urbanització de la Querola, la situació econòmica és «dolenta», i per això s’exigeix un «dèficit zero». 
 
Per aconseguir això, entre algunes altres propostes s’hi incorpora «una formació continuada del departament de finances». Per això, López també va explicar que la intenció és tenir «empresaris a Ordino que es trobin al comú com un soci, amb un teixit empresarial més ampli».
Per la seva part, també va explicar el programa en el vessant social la número quatre de la llista, Roser Carmona: «Establirem diferents consells, de joves, d’infants, i per arribar a la majoria de la població». La idea és donar «benestar a tothom», va dir, tant als joves –va anunciar un pla local de la joventut que, segons va dir, encara Ordino no en té i és l’única parròquia sense– com als grans. Igualment, va destacar la intenció de fer del Centre de Congressos l’eix cultural de la parròquia amb un espai polivalent. Pel que fa a la ramaderia, un sector important a Ordino, va dir que voldran «recuperar la fira del bestiar de tardor», així com la «fira d’artesans i oficis perduts».
 
Per últim, un dels temes grossos és per als liberals Vallnord. Tudó va explicar com des del 2000 al 2007 amb els liberals al comú es va aconseguir un inversor privat que es va tirar enrere per la negativa de l’oposició del moment. «Ara té 16 milions de dèficit que el comú ha posat a Secnoa». Així, plantegen tres eixos: «Fer la marca Vallnord SA» amb més unió amb la Massana, la caixa de solidaritat –Ordino genera l’1% del PIB andorrà– i la inversió externa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT