PUBLICITAT

Sant Joan de l'Erm

El sector turístic de l’Alt Urgell, a punt per al Pont de la Puríssima

El complex de Sant Joan de l’Erm disposa de nou quilòmetres esquiables per al cap de setmana

Per EL PERIÒDIC

Una imatge d’arxiu del complex esquiable de Sant Joan de l’Erm.
Una imatge d’arxiu del complex esquiable de Sant Joan de l’Erm. | EL PERIÒDIC
Sant Joan de l’Erm va confirmar que, tot coincidint amb el pont de la Puríssima, avui inaugurarà la temporada. L’estació de la vall de Castellbò se suma a Lles de Cerdanya, Guils-Fontanera i Tavascan, que també obren circuits de fons aquest cap de setmana, i a la gran majoria d’estacions d’esquí alpí, entre les quals les principals ja van obrir el cap de setmana passat i la resta ho van fer entre ahir i avui. L’altra estació de nòrdic de l’Alt Urgell, Tuixent-la Vansa, només oferirà serveis turístics en espera d’una nova nevada, com també faran Aransa i Bosc Virós.
 
Sant Joan de l’Erm presenta nou quilòmetres de circuit marcat, amb gruixos d’entre 15 i 30 centímetres. De fet, alguns aficionats ja han estrenat les pistes al llarg dels darrers dies. El director del complex, Miquel Prat, va manifestar a l’ACN que «s’han preparat les pistes, s’han senyalitzat i s’han reforçat de neu perquè tot estigui apunt pel pont». Prat va reconèixer que «els gruixos no són excessius, però és un bon pas poder obrir per la Puríssima, si aquest pont no es pot esquiar bé, almenys per Nadal si apunta bé la cosa». Prat va afegir que «tenim uns nou quilometres esquiables, reforçarem algun punt per tal que la qualitat sigui l’adequada».
 
Per part seva, la portaveu de Tot Nòrdic, Imma Obiols, es va mostrar optimista per la nevada de la setmana passada i el fred dels darrers dies, que permet oferir una neu en bones condicions, sobretot a primera hora del matí. 
Obiols espera que «arribin noves nevades que assegurin un bon Nadal i una bona temporada d’esquí de fons». Des de Tot Nòrdic van voler destacar com a novetat d’aquesta temporada 2015-2016 la incorporació d’un xip electrònic al forfet de temporada, que ha de permetre conèixer millor els hàbits dels esquiadors més fidels, com ara a quines estacions van més, amb quina freqüència i quines distàncies recorren. 
 
En principi, i segons apunten les previsions, al Pirineu s’espera una ocupació del 80 per cent per aquest pont i que també serà el percentatge concret de l’Alt Urgell, amb un pic d’augment de visitants avui dissabte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT