PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Una protagonista ben lluent

La Seu d’Urgell celebra l’encesa de llums de Nadal amb els Minairons i focs artificials

Per ESTEFANIA GRACIA

A l’esquerra els focs artificials que van posar fi a l’encesa, i a la dreta, l’estrella de l’inici.
A l’esquerra els focs artificials que van posar fi a l’encesa, i a la dreta, l’estrella de l’inici. | TONI ARTIGUES
Sota focs artificials, cantarelles, balls i la presència dels Minairons, així va celebrar La Seu d’Urgell l’encesa de llums de Nadal. I és que dissabte al vespre la ciutadana va formar part d’una de les tradicions més estimades per la ciutat, on petits i grans s’enlluernen cada any amb els colors i formes lluminoses que es van obrint pas pels carrers. 
 
En aquesta ocasió, els petits treballadors van ser els encarregats d’iniciar la festa, i es que dirigits pel seu líder, Minairons i nens van donar el tret de sortida a l’encesa amb el cant de: Som els Minairons i donem molta feina... i entonant nota a nota sota el compàs de la Banda de la Freita. 
 
Un cop l’estrella va estar il·luminada –un inflable translúcid de grans dimensions– la gentada i els Minairons van anar recorrent els carrers més cèntrics de la ciutat encenent cadascun dels enllumenats que penjaven de les faroles i fanals. Fins arribar al punt àlgid i més esperat del recorregut, la plaça dels Olms, una zona predilecta que acull les activitats urgellenques més destacades i embolcalla l’ajuntament de la ciutat. Però la disbauxa i diversió no va finalitzar a aquí, i és que els Minairons encara en tenien una de reservada, ja que un escenari enllumenat i ven guarnit esperava als ciutadans per oferir un espectacle ple de llums, cançons, malabars i jocs equilibristes. 
 
Tot plegat per explicar la llegenda urgellenca dels Minairons, on l’Urgell i l’Ot han de lluitar contra el malvat Peirot per recuperar els canons que contenen els petits éssers que l’antagonista s’ha endut al capdamunt d’una muntanya. Finalment, l’Urgell i l’Ot aconsegueixen recuperar els canons, i sota la música engrescant, els Minairons poden tornar a La Seu per seguir convivint i treballant amb els seus habitats. Feta la representació, la gent s’en cansava d’aplaudir, però el plat fort va venir amb els focs artificials oferts pels Diables de l’Alt Urgell, i és que amb la Catedral d’escenari i el cel enfosquit, els llampecs de colors i llum van inundar el cel urgellenc conformant un quadre ven viu i animat. 
 
Una nit plena d’activitats / L’encesa de llums no va ser l’única activitat de la nit, ja que la jornada es va complementar amb actuacions de carrer; com balls i nadales. Tanmateix, el Shopping Night va tornar a la ciutat. I és que una nova edició d’aquesta iniciativa comercial va complementar l’encesa de Nadal amb les botigues obertes fins ven tard i parades amb productes, aliments i una bona xocolata calenta! Que si més no, va ajudar a passar el fred. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT