PUBLICITAT

CANILLO

DA vol potenciar la implantació de calderes a Canillo

La planta de cogeneració que FEDA està acabant de construir a Incles millorarà el rendiment energètic

Per EL PERIÒDIC

Alguns dels membres de la candidatura de DA, ahir.
Alguns dels membres de la candidatura de DA, ahir. | DA
El número cinc de la candidatura de DA per Canillo, Cerni Pol, va exposar la voluntat d’impulsar noves fórmules per fer la parròquia més sostenible. Pol va recordar que la planta de cogeneració que FEDA està acabant de construir a Incles millorarà el rendiment energètic i permetrà aprofitar el procés de producció d’electricitat per escalfar aigua calenta per a Soldeu, Incles i el cap de Tarter.
Pol va indicar que la voluntat és que es portin a terme projectes similars per al poble i altres nuclis amb densitat de residència. En aquest sentit, va explicar que la implantació de calderes centralitzades evitarà que cada particular tingui un dipòsit i permetrà reduir la contaminació. El candidat demòcrata va assegurar que hi ha molts pobles de països europeus que funcionen amb calderes centralitzades i «és cap a on hem d’anar».
A més, va recordar que es poden explorar noves possibilitats de producció d’energia com podria ser la biomassa, ja que Canillo disposa d’una extensió forestal que cal netejar. 
Pol va apuntar també que el Comú ha de poder potenciar nous projectes per tal de reduir emissions amb algunes accions com podria ser la cessió de terrenys.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT