PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Si beus, no agafis el cotxe

La proximitat de les festes de Nadal i la barreja d’alcohol i celebracions fa augmentar l’índex d’accidents

Per Iván Álvarez

Una dona va protagonitzar un espectacular accident a l’Ambaixada.
Una dona va protagonitzar un espectacular accident a l’Ambaixada. | RTVA
Fa més de 30 anys, el cantant Stevie Wonder va popularitzar una frase que va traspassar fronteres. Era una campanya espanyola de la Dirección General de Tráfico i on el conegut artista invident, en un castellà macarrònic, recomanava a l’espectador que «si bebes, no conduzcas». Era una campanya  de prevenció centrada en les festes de Nadal. Unes dates on sempre s’ha de tenir més cura que mai amb la ingesta de l’alcohol i amb la combinació mortal que pot suposar si s’agafa un volant. 
Tot i que la Policia va informar que el balanç d’accidents de circulació d’ahir, no recollia cap accident de rellevància a la xarxa viària andorrana, en la darrera setmana s’han registrat fins nou detencions contra la seguretat del trànsit. Una activitat malauradament comú, però que s’accentua perillosament per les dates de Nadal. De les nou reten cions, tres van registrar danys materials i un d’ells, pressumptament, va cometre un delicte contra la funció pública. En aquest sentit, el que crida més l’atenció són els elevats índexs d’alcohol trobats en uns conductors sotmesos a un control en parada rutinària. De les nou, sis van excedir dels 1,45g/l i un andorrà de 37 anys va donar 1,95g/l. La proliferació d’accidents en les dates que s’apropen obliguen a tenir més cura que mai.
 
Espectacular accident
Però el més espectacular al Principat d’aquests nou, i per culpa de l’alcohol, el va protagonitzar una conductora èbria que va provocar danys materials davant de l’ambaixada d’Espanya fa tres dies. Tot i l’espectacularitat de l’incident –una jardinera i quatre pilones van quedar destrossades– no hi van haver ferits i la conductora, de 21 anys, va resultar il·lesa. 
La policia, això si, la va detenir per un delicte contra la seguretat del trànsit, i pel resultat obtingut en el control d’alcoholèmia: ni més ni menys que 1,47g/l. I encara no eren ni les 8 del mati...

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT