PUBLICITAT

Andorra La Vella

DA proposa la candidatura a Ciutat Creativa de la Unesco

El partit pretén implicar hotelers, productors i administracions

Per E. J. M.

Els candidats de DA presenten la proposta, ahir.
Els candidats de DA presenten la proposta, ahir. | CD'I + ID'A
DA impulsarà la candidatura de la capital com a Ciutat Creativa del Món en la categoria de gastronomia, una distinció que concedeix la Unesco. El número tres de la llista, Miquel Canturri, va subratllar ahir que «la voluntat és que es faci valdre el producte autòcton i aportar notorietat a la riquesa gastronòmica del país».
 
Per impulsar la candidatura, DA pretén implicar hotelers, productors i administracions. A més, també es buscarà el suport d’altres poblacions del Pirineu que tenen un bagatge gastronòmic similar i compartit. Entre els productes autòctons, Canturri va destacar-ne els de muntanya, com «bolets, xicoies, enciam de font i peces de caça i pesca», i els locals, «la vedella de qualitat, la trumfa, el vi i la cervesa».
 
El dossier es pot presentar a l’estiu i la seva valoració dura uns sis mesos. La Xarxa Unesco de Ciutats Creatives del Món es va crear l’any 2004 per vicnular ciutats que tinguin una tradició creativa en els camps de la literatura, el cinema, la música, les arts populars, el disseny, l’art digital i la gastronomia, categoria a la que aspira DA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT