Pas de la Casa

Lagorce surt reforçat del Circuit d’Andorra

Guanya la segona cursa i marxa del Principat com a líder en Elite Pro

Per Gass

Els pilots afronten el primer revolt després de prendre la sortida d’una de les curses de la categoria Elite Pro. | Fotoesport
La segona etapa del Trofeu Andros va tornar a ser al Circuit d’Andorra. El traçat del Pas de la Casa va presentar les millors condicions per als pilots més ràpids que competeixen sobre el gel. Franck Lagorce marxa del Principat com a líder del campionat.

En la primera cursa de silhouettes saltava la sorpresa i es va imposar Tomas Heikkinen, amb Lagorce segon i Adrien Tambay tercer. En la segona Lagorce  es mostrava el més ràpid per guanyar, seguit per Jean-Baptiste Duboourg i Benjamin Riviere. El líder del campionat en la categoria elite Pro és Lagorce amb 212 punts. A continuació es troben classificats Dubourg amb la mateix apuntuació i Riviere amb 197. En elite les victòries van ser per a Hervé Knapick i Sylvain Poussier. Didier Thoral encapçala la general amb 221. Pussier és segon amb 203 i Lionel Daziano tercer amb 198.

En ERDF elèctics el més destacat entre tots els participants va ser Matthieu Vaxviere, que va ser capaç de guanyar les dues carreres. És el líder amb 145 punts. Nathanaël Berthon té 119 i Lagorce tercer amb 113.En fèmines Clémentine Lhoste també va ser la gran dominadora, imposant-se a les dues curses i és la líder dle campionat amb 150 punts. El segon lloc l’ocupa Annick Joosen (122) i el tercer Laura Monin-Bonard (120).

En l’AMV Cup, la categoria de motocicletes, els germans Dabert van mostrar als espectadors un duel fraticida que es va deicidir a favor de Sylvain, campió francès de supermotard. Va guanyar les dues carreres i és el líder amb 95 punts. A continuació es troben Nöel Duvert (70) i el seu germà Vivian (69). Aquesta era l’única categoria on hi havia participació andorrana. En les dues carreraes Xavi España va acabar novè i Àlex Antor desè.

«Vaig dir que no acabaria l’últim i he complert. La setena posició de la segona carrera ha estat una gran alegria. Crec que es podria millorar si hi hagués la possibilitat de córrer de manera habitual sobre la pista gelada del Circuit Andorra. Amb tot els líders van molt ràpid», indicava España després de la seva aprticipació, indicant juntament amb Antor que «l’experiència ha estat molt bona, és indubtable que la nostra preparació de la mecànica dista molt de ser la millor per competir en un circuit de gel. De tota manera molt contents amb el resultat i esperem repetir l’experiència».