PUBLICITAT

Encamp

Encamp preveu 23,5 milions d’euros per al proper mandat

El Consell de Comú aprova un pressupost de funcionament de cara a les gestions de l’any vinent

Per ESTEFANIA GRACIA

Sessió del Consell de Comú d’Encamp, ahir.
Sessió del Consell de Comú d’Encamp, ahir. | EL PERIÒDIC
El Comú d’Encamp va celebrar ahir la penúltima Sessió de Consell d’aquest mandat. Durant aquesta, els membres van aprovar un pressupost de funcionament «com el que ens vam trobar a l’entrar nosaltres al mandat fa quatre anys», va destacar l’actual cònsol major, Jordi Mas. 
 
Així, en aquest pressupost es preveu una partida per a inversió d’aproximadament un milió d’euros de cara al proper mandat. Tot i això, la nova majoria que entri l’any vinent al comú serà qui determinarà com s’inverteix aquesta estimació a la parròquia durant el 2016. 
 
En comparació al pressupost que es va trobar l’equip comunal de Mas, aquesta darrera xifra és d’uns tres milions menys. I pel que fa al superàvit, aquest es contempla que sigui d’uns 10.000 euros. Així mateix, Mas va voler destacar que la propera majoria comunal s’haurà d’adaptar a les condicions imposades per la Regla d’or, de manera que disposaran de sis mesos per «dissenyar les línies estratègiques dels pròxims quatre anys a nivell pressupostari».
 
Per la seva part, el conseller de la minoria pel Partit Socialdemòcrata (PS), Joan Sans, va destacar que tot i comprendre «la postura» de la majoria, «d’aprovar un pressupost d’aquestes característiques en ser un any de canvi de mandat, confio que s’executaran les partides d’inversió del 2016 per tal que la maquinària segueixi funcionant, perquè com sempre hem destacat, invertir en projectes de futur és un fet necessari per a la parròquia, perquè considerem que han faltat projectes encarats més enllà del mandat». A més, «la poca inversió s’ha propiciat en detriment de la parròquia provocant que com a ciutadans perdéssim alguns serveis públics que en altres parròquies no s’han perdut».
 
D’altra banda, la consellera de la minoria per Independents, Eluska Galdós, va considerar adequat aprovar aquest «pressupost de mínims per tal de garantir el funcionament bàsic del Comú». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT