PUBLICITAT

La Massana

La temporada francesa s’inicia homenatjant a ‘Charlie Hebdo’

Prop d’una trentena d’actes composats per set disciplines diferents

Per ESTEFANIA GRACIA

Un dels cartells de l’exposició en homenatge a ‘Charlie Hebdo’.
Un dels cartells de l’exposició en homenatge a ‘Charlie Hebdo’. | AMBAIXADA DE FRANÇA
L’homenatge a la llibertat d’expressió i al mateix setmanari Charlie Hebdo serà un dels primers esdeveniments que donaran pas a la temporada cultural francesa que es desenvoluparà durant aquest any. 
 
Sota la vinyeta satírica, humorística i agra, el Museu del Còmic de la Massana acollirà del 21 de gener al 27 de febrer una exposició de cartells de pel·lícules firmades per Charb, Cabu, Tignous, Wolinski i Siné, víctimes de l’atemptat. Així com de Tardi, Willem, Lefred-Thouron i Gébé. Commemorant d’aquesta manera l’assassinat terrorista que va sacsejar el setmanari satíric Charlie Hebdo fa ara un any. L’exposició contindrà dibuixos de cartells per les adaptacions dels còmics de Wolinski i Reiser, com també d’obres cinematogràfiques d’autors com La Grande Bouffe, de Ferreri. 
 
Tot i això, el primer acte de la temporada serà l’exposició del fotògraf Henri Cartier-Bresson que acollirà el Museu del Tabac a partir de demà i fins al 17 d’abril. Aquests dos esdeveniments formaran part de la trentena de projectes que en total conformen la temporada d’enguany, així ho va confirmar ahir l’ambaixadora de França a Andorra, Ginette de Matha, durant la presentació del programa del 2016. Que en aquesta ocasió, s’obre a totes les disciplines, ja que inclou exposicions, música, teatre, poesia, conferències, cinema i gastronomia. Tanmateix, l’ambaixadora va destacar que amb l’objectiu de promoure la cultura francesa al país i apropar-la a la població, sobretot entre els més joves, la majoria d’activitats són gratuïtes, «i d’altres disposen de tarifes més adaptades als escolars».
 
Per la seva banda, el director del gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, i el president de l’Aliança Andorrano-Francesa, Xavier Espot, van remarcar la «varietat i la qualitat del programa d’aquest any», així com el suport de les institucions, de les empreses i associacions del país que han fet «possible que es pugui dur a terme». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT