PUBLICITAT

Pallars Sobirà

L’ós bru ajorna la hibernació per les altes temperatures

En aquesta època de l’any tota la família hauria de trobar-se dintre d’una cova

Per EL PERIÒDIC

Exemplars d'ós bru a Lladorre.
Exemplars d'ós bru a Lladorre. | GENCAT
L’equip de seguiment dels óssos bruns al Pirineu ha pogut enregistrar aquests dies imatges d’una femella amb tres cadells nascuts l’any passat. Les gravacions, fetes els dies vuit, 11 i 12 de gener al terme municipal de Lladorre (Pallars Sobirà), mostren la femella, coneguda com a Caramellita, que ja va ser observada i gravada durant maig de 2014.
 
En aquesta època de l’any tota la família hauria de trobar-se hivernant dintre d’una cova, a l’entorn del Parc Natural de l’Alt Pirineu, però segurament les bones temperatures i la poca quantitat de neu caiguda, ha fet que hagi retardat la hibernació. 
 
Tot i això, com la hibernació dels óssos no és total, com passa amb d’altres mamífers –com les marmotes o els lirons– és possible que l’hagin començat però que, degut a unes condicions meteorològiques favorables a la disponibilitat d’aliment, s’hagin despertat i sortit per menjar i caminar. S’espera, però, que quan comencin les nevades definitives tornin a reprendre la hibernació. Tanmateix, el Departament de Territori i Sostenibilitat continua treballant en la conservació de l’ós bru com a element de recuperació de la biodiversitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT