PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SEP creu que s’han de cobrir «unes 100 places» d’eventuals

Els temporals representen, encara, un 20% de la plantilla

Per IVÁN ÁLVAREZ

Gregori Gutiérrez, en una entrevista recent a l’‘Ara i aquí’ de RNA.
Gregori Gutiérrez, en una entrevista recent a l’‘Ara i aquí’ de RNA. | RTVA
El secretari general del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), Gregori Gutiérrez, va mostrar la seva satisfacció envers l’obertura del primer edicte per a consolidar les 20 primeres places de personal d’ensenyament. El dirigent va exposar que «si, més o menys, es poden cobrir la meitat de les places estaríem molt contents». 
 
De tots és sabut que el gruix d’eventuals en el sector de l’Ensenyament és important i que el debat porta alguns anys obert com va indicar el mateix Gutiérrez: «Ja feia molts anys que veníem dient que hi havia massa eventuals i que no era bo per la qualitat del sistema educatiu». En aquest sentit va matisar que no era un aspecte positiu «no perquè no facin bona feina, que la fan, sinó perquè pel fet que no hi hagi estabilitat laboral, aquestes persones marxen a la mínima que troben una feina fixa».
Més de 200 treballadors temporals en una plantilla de 900 professionals –el 20%– va provocar que, fins i tot, fa ara un mes, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, reconegués que era una xifra «excessiva» i que era necessari anar-la reduint durant la present legislatura.
 
Gutiérrez va apuntar que «hi ha bona sintonia amb el ministre Jover i ara ha sortit el primer edicte amb 20 places i la voluntat és treure places cada any per anar cobrint llocs i tenir un nombre menor d’eventuals». Evidentment, des del Sindicat de l’Ensenyament Públic es defensa el perfil de l’eventual, però no massificat, tal i com està succeint en l’actualitat: «Eventuals s’han de tenir», va afegir el secretari general del SEP. «Com a política del sistema educatiu entenc que s’han de tenir, però no en aquests percentatges», va sostenir amb rotunditat. 
 
En aquest sentit, va especificar que dels 200 casos que n’hi han actualment «creiem que una bona part dels eventuals, unes 75-100 places, s’haurien de poder cobrir durant aquesta legislatura». «Tenim un país amb una demografia irregular,amb els seus pics i alts i baixos, i entenem perfectament que quan s’han de tancar aules o quan sobra personal hi ha d’haver una part de plantilla que sigui eventual per poder realitzar aquests reajustaments, però no tant», va resoldre.
 
Gutiérrez té molt clar que s’ha acabat arribant a aquest gruix d’eventuals perquè «el Govern va prohibir contractar personal amb mesures de contenció econòmica i amb lleis de la despesa i control de diners públics». Curiosament, va afegir, «quan ells si ho fan, perquè si mires la premsa, veus que contracten uns assessors a 9.000 euros al mes i després no poden contractar quatre mestres».
 
Tot plegat, segons va apuntar el secretari general, ha fet que la plantilla «vagi augmentant», perquè «portem ja uns quants anys sense edictes a educació i entenc que és una situació que s’ha de regularitzar i celebrem que es comenci ja a fer», va cloure Gutiérrez. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT