PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cada euro invertit en el programa Renova té un retorn de 6,79

El pla va rebre un 25,6% més de sol·licituds el 2015

Per L.R.

El cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel
El cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel | SFGA
L’execució de les obres subvencionades el 2015 pel Programa Renova –destinat al foment de l’estalvi i l’eficiència energètica i a la implantació d’energies renovables en l’edificació– va tenir un cost total de 6,3 milions d’euros. Aquesta xifra suposa que per cada euro invertit per Govern es repercuteix en 6,79 euros en el teixit econòmic del país, segons va explicar ahir el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, que va fer un balanç «positiu» del pla de l’any passat. 
 
Miquel va exposar que el programa va rebre 196 sol·licituds durant el 2015 –la xifra més important des que es va engegar l’any 2011–, la qual cosa suposa un increment del 25,6% respecte l’any anterior. D’aquestes, el 83% s’han resolt de manera favorable, el 16,5% estan pendents d’avaluació i només una ha estat desestimada. Pel que fa a l’import sol·licitat, el 2015 va experimentar un augment del 2,5% arribant als 933.517 euros –el que suposa un 93,3% del que s’havia pressupostat. 
 
En aquest sentit, Miquel va expressar la voluntat de seguir amb el programa amb una partida d’un milió d’euros, una quantitat que va considerar «suficient», ja que «el 2015 va rebre el major número de sol·licituds i no es va arribar al milió». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT