PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un nou atac informàtic, ara al web de Mobilitat

Cues de fins a 10 km a la frontera del riu Runer i retencions a França

Per El Periòdic

Retenció a l’alçada del túnel de la Tàpia, a Sant Julià de Lòria, un cap de setmana anterior.
Retenció a l’alçada del túnel de la Tàpia, a Sant Julià de Lòria, un cap de setmana anterior. | Tony Lara
Nou ensurt per a una web del Govern després que ahir mobilitat.ad rebés l’atac d’uns hackers que va deixar inutilitzada la pàgina fins ben entrada la nit. Al voltant de les 22.00h es va poder accedir-hi novament.
 
Ahir a la tarda des de Mobilitat es van donar compte de la incidència i ho van comunicar als tècnics, que es van posar a treballar per solucionar un problema que apuntava a un nou atac d’uns hackers. Segons es va poder veure durant uns moments a la plana web, es tractava del hacker AnonCoders-Cyber Caliphate. A aquest atac s’hi ha d’afegir el que van patir l’últim dia del passat 2015 algunes webs del Govern, acció que volia exigir el reconeixement d’Andorra del Sàhara Occidental.
 
Cap de setmana amb retencions/ Un cap de setmana més les retencions a les vies de sortida del Principat van mantenir els turistes a les carreteres aproximadament dues hores. Les retencions a la frontera del riu Runer van superar els 10 quilòmetres, mentre que a la frontera d’Andorra amb França no van superar els quatre i van ser causades pels controls als vehicles que es mantenen a l’espai fronterer. 
 
Cua fins a l’Avinguda Salou/ Les caravanes ocasionades amb la partida dels turistes que van venir a passar el cap de setmana, que coincidia amb la celebració de Sant Valentí, van arribar a tocar de l’avinguda Salou, a tocar d’Andorra la Vella. 
 
Les retencions van iniciar-se ja cap a mig matí d’ahir i no van esvair-se fins ben entrat el vespre. Les aturades del trànsit més importants i pel que fa al tram que condueix al país veí del sud, però, es van començar a donar cap a les cinc de la tarda, coincidint amb la baixada de pistes dels esquiadors.
 
Frontera franco-andorrana/ El fet que els visitants aprofitessin fins a darrera hora per gaudir de la neu també va provocar retencions a la carretera de sortida del nord. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT