PUBLICITAT

Coll de Nargó

El jaciment de Nargó, declarat Bé d’Interés Nacional

La distinció suposa un nou element per prestigiar les restes dins del país mateix

Per EL PERIÒDIC

Dinosfera de Coll de Nargó.
Dinosfera de Coll de Nargó. | RÀDIOSEU
El jaciment paleontològic de Coll de Nargó serà reconegut com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Així ho recull el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, que ha publicat aquest dimecres la declaració per part del Govern, que suposa un nou element per prestigiar les restes dins del país mateix. La publicació fa referència als llocs específics inclosos en aquesta distinció, que són els nuclis de Pinyes, Santa Eulàlia, Sallent i Cal Salider.
 
Vers aquest fet, l’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, va explicar a RàdioSeu que estan «contents i esperançats» per aquesta declaració, la qual reben com «una passa més en el reconeixement del patrimoni paleontològic». En aquesta línia, Coll de Nargó està integrat en el Museu dels Dinosaures d’Isona i Conca Dellà i forma part del projecte de promoció de la marca Dinosaures del Pirineu.
 
Així mateix, Riera considera que aquest i d’altres fets contribueixen a que aquests jaciments siguin més coneguts i valorats a nivell nacional, atès que molta gent a Catalunya mateix encara desconeix la importància de les restes, que alberguen la posta d’ous de dinosaure més ben conservada d’Europa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT