PUBLICITAT

Santa Coloma

Esperit competitiu en el retorn a la competició tres anys després

L’equip andorrà confia en materialitzar un bon paper a Tallinn, però sense aspiracions d’ascens, amb Recouderc i Poux com a protagonistes en els partits individuals i de dobles

Per JOAN JOSEP BLASCO

Poux i Cervós, al club de Tennis Santa Coloma.
Poux i Cervós, al club de Tennis Santa Coloma. | Tony Lara
Després de tres anys d’absència, Andorra torna a la Copa Davis. Ho farà la setmana vinent a Tallinn (Estònia), amb un conjunt format per Laurent Recouderc, Jean Baptiste Poux i Èric Cervós. En el retorn al torneig, l’equip no té aspiracions d’ascens, però sí de mostrar un nivell competitiu davant tots els rivals que tingui al davant.
 
El grup 3 d’Europa el composen quinze equips. A més d’Andorra hi seran presents Albània, Armènia, Azerbaidjan, Xipre, Estònia, Macedònia, Grècia, Islàndia, Irlanda, Kosovo, Liechtenstein, Malta, Moldàvia, Montenegro i San Marino. Dimarts de la setmana vinent es realitzarà el sorteig, per començar a jugar l’endemà. Estaran dividits en quatre grups, tres de quatre equips i un de tres. El primer de cadascun passarà a les semifinals i els quatre que les juguin obtindran l’ascens. Pel capità, Gerard Blasi, hi ha «quatre favorits a pujar», que són Xipre, Estònia, Irlanda i Moldàvia. El gran públic coneixerà al xipriota Marcos Baghdatis, que actualment es troba disputant el torneig de Dubai, on ha avançat fins a les semifinals. El 2006 va saltar a la fama a l’arribar a la final de l’Open d’Austràlia i a les semis de Wimbledon.
 
«Anem molt motivats i amb ganes de fer un bon paper», assegura Blasi. «Sabem que els partits seran durs i complicats», però provaran de sumar el màxim de victòries, sent conscients que «amb els equips que hi ha sabem pujar de grup és molt complicat». Fora dels que es presenten com a favorits, «la resta són equips amb els que podem competir bé». Recouderc i Poux seran els que juguin tots els partits, tan els individuals com els dobles. La participació de Cervós només es produirà si no hi ha res en joc. «Que vegi quin tipus de competició és i agafi experiència», assegura sobre el jugador de setze anys.
Poux celebra la tornada a la competició i que es pugui fer amb garanties. «Portem un bon equip», assegura el tennista, que jugarà com a dos. Als passats Jocs dels Petits Estats d’Islàndia es va lesionar i per preparar la Davis «tornar agafar ritme d’entrenaments em va costar». A Tallinn la pista en la que jugaran és ràpida. Aquest tipus de superfície els beneficia perquè «físicament tampoc estem al 100%. Ens va bé i ens beneficia als tres jugadors». Poux encara no es troba en les millors condicions, però «puc jugar perfectament i no hi haurà cap problema». No descarten res i «anem a totes i a donar-ho tot».
Qui té un paper secundari és Cervós. «Vaig a donar suport i veure com és tot. Sé que jugar és complicat», assegura el mateix jugador, que es troba «motivadíssim» davant la seva primera participació a la Davis, i treballarà per tenir almenys una oportunitat: «La meva aspiració és jugar algun partit».
PUBLICITAT
PUBLICITAT