PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

‘Ser o no ser’ a Andorra

El Globe Theatre de Londres escull el Principat per portar la gira ‘Hamlet’ que està recorrent gairebé 200 països

Per EL PERIÒDIC

Els actors es preparen abans de realitzar l’obra, ahir.
Els actors es preparen abans de realitzar l’obra, ahir. | ANA / M. B.
El famós soliloqui Ser o no ser, aquesta és la qüestió arriba al Principat. El Globe Theatre de Londres va fer parada ahir a la nit a Sant Julià de Lòria per interpretar l’obra de William Shakespeare Hamlet dins una gira que té dos anys de durada i que recorrerà 195 països. 
 
El projecte –nascut al 2014 per celebrar el 450 aniversari del naixement de William Shakespeare i commemorar aquest 2016 el 400 aniversari de la seva mort– té l’objectiu principal de fer que tothom pugui conèixer la representació i demostrar que «les obres de Shakespeare travessen qualsevol barrera cultural», segons va indicar ahir la tour manager de la companyia, Malú Ansaldo.  Tanmateix, els actors de l’obra van explicar que estan vivint una experiència molt intensa, ja que estan portant l’obra a tots els racons del món, fins i tot a camps de refugiats, segons ha informat l’ANA. Ansaldo matisa que des de la representació als camps, la gira va cobrar una visió més social i cada lloc que visiten és especial, perquè cada espectador «fa la seva interpretació i ho viu d’una manera diferent». En total es tracta de dotze actors i quatre tècnics que porten la mateixa interpretació, vestuari i decorat, sense cap tipus de canvi, durant totes les obres.
 
Tot i això, la majoria d’actors saben interpretar més d’un paper per facilitar que alguns d’ells puguin descansar en algunes funcions o evitar problemes en cas que es puguin trobar indisposats. Pel que fa als dos actors que interpreten el paper de Hamlet, només saben aquest perquè tenen un text més llarg.
 
Per la seva part, el conseller de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, es va mostrar satisfet de poder comptar amb un projecte de ressò internacional com aquest que permetrà situar la parròquia i el país en el mapa d’esdeveniments culturals, i a més atraurà gent de fora, un 10% del públic assistent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT