PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les raons de la sorpresa de La Adelita a la Copa Constitució

Els canvis en la banqueta i plantilla permeten a un equip dels de baix pensar en Europa

Per ALBERT CANES

Una acció del partit entre el Tic Tapa Sant Julià i La Adelita UE Engordany, diumenge passat.
Una acció del partit entre el Tic Tapa Sant Julià i La Adelita UE Engordany, diumenge passat. | FAF
No hi ha apostes al futbol andorrà, però si alguna casa que es dedica a avaluar les probabilitats de cada equip en les competicions, segurament haguessin pagat un bon grapat de diners per la classificació de La Adelita UE Engordany a la final de la Copa Constitució. La sorpresa va ser majúscula quan el conjunt dirigit per Otger Canals va superar en els quarts de final a l’FC Lusitans Les Barques, amb remuntada inclosa, però quan diumenge van sobtar tothom guanyant al Tic Tapa Sant Julià, també superant un gol de desavantatge, un projecte iniciat el mes de gener del 2015 va veure com el somni d’Europa esdevenia més realista que mai. 
 
L’empresa 'Always Soccer' va començar a col·laborar amb el club l’any passat i va obrir nous escenaris per a aquesta entitat. Des de la possibilitat d’incorporar nous talents al futbol nacional provinents de fora del país fins a un nou sistema d’entrenaments més exigent. Canals va passar a ser el màxim responsable a la banqueta de La Adelita i des de llavors l’equip ha anat millorant dia rere dia, passant de salvar la categoria pels pèls a tenir opcions reals d’ocupar una plaça europea. «Crec que ho hem merescut», apunta el tècnic de l’Engordany, que explica les claus de l’èxit: «Fem de cinc a set entrenaments a la setmana, amb dues sessions de gimnàs. Tenim clar que la preparació física és fonamental perquè fa que tinguem menys lesions i arribem amb oxigen al final dels partits». La Adelita ha incorporat fins a 15 jugadors aquesta temporada, vuit dels quals al mercat d’hivern, i només un jugador ha patit una lesió de llarga durada, cosa que ha contribuït a l’èxit. 
 
A l’hora de destacar noms, Canals parla d’Oriol Oliver, director de l’empresa encarregada del club. «Ha confiat en nosaltres i ha tingut tranquilitat en els moments més delicats», explica el tècnic. També «Pepe Mengual, l’staff tècnic i tots els jugadors que han fet esforços» han estat clau en aquest èxit per a Canals. 
 
A falta de dos mesos de jugar els 90 minuts més decisius de la temporada, l’entrenador de La Adelita veu com hi ha una prioritat cronològica. «Primer de tot, pensem en el que tenim davant, els play-off per la permanència. Quan l’haguem assolida matemàticament, ja centrarem tots els nostres esforços en la final». Canals no es vol mullar sobre el resultat, però sí que s’atreveix a fer promeses: «Esforç, espectacle i treball. No es pot predir el resultat d’una final, però hi posarem molt d’entusiasme». 
 
El triomf de l’Engordany a la Copa podria donar una nova dimensió a la Lliga Grup Becier. Amb el pressupost de les competicions europees, es podria passar a cinc equips competidors pels títols. «Tant de bo esdevingui una lliga de cinc, i en un futur de sis o set. Així el futbol andorrà millorarà i podrà repercutir a la selecció i a l’actuació dels equips del país a Europa», conclou Canals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT