PUBLICITAT

Andorra la Vella

La selecció d'hoquei reapareix amb l’Europeu 2018 en ment

Diumenge juga amb Catalunya a la primera edició de la Copa Constitució

Per JOAN JOSEP BLASCO

Roger Corral, seleccionador de l’absoluta, al pavelló Comunal d’Andorra la Vella.
Roger Corral, seleccionador de l’absoluta, al pavelló Comunal d’Andorra la Vella. | Tony Lara
El 2009 va ser l’última ocasió en què la selecció absoluta va competir oficialment. Va ser després del Campionat del Món de Vigo. La Federació Andorrana de Patinatge (FAP) va voler centrar-se en la base i els resultats que s’estan obtenint darrerament l’ha convençut per a que el combinat nacional torni a posar-se els patins i agafar l’estic. Serà a l’Europeu del 2018. Abans, però, s’anirà foguejant. La primera vegada, aquest diumenge, amb la primera edició de la Copa Constitució.
 
«Es porten uns anys treballant molt bé amb la base, aconseguint bons resultats, i amb aquesta trajectòria es comença a pensar amb l’absoluta», indica Enric Dilmé, tresorer de la FAP, exposant els motius pels que l’ens ha pres la decisió del retorn de l’absoluta. La tornada es produirà aquest diumenge a la Copa Constitució. Jugarà al pavelló Comunal d’Andorra la Vella contra Catalunya. Serà a les 19.15 hores. Abans, a les 17.30, jugaran els dos combinats sub-17. Aquest torneig neix amb la intenció de convertir-se en tradicional per aquestes dates. Roger Corral és el seleccionador i comptarà amb bona part dels jugadors que confomen el combinat sub-20. Els més veterans seran Juan Sebastian, Lluís Balart i Àlex Martín. La convocatòria, encara per acabar de definir, tindrà algunes baixes significatives per lesió, com la de Gerard Miquel, que haurà de passar pel quiròfan per ser intervingut d’una fissura al menisc i estarà allunyat de les pistes cinc mesos. Tampoc podran ser-hi Arnau Dilmé, Anton Borrell i Alfred Villagrasa. Llorenç Miquel es perd el matx perquè el mateix dia juga partit de lliga amb l’FC Barcelona Lassa B.
 
El projecte té l’objectiu d’arribar en les millors condicions a l’Europeu del 2018, amb un grup treballat aquests dos anys fins a la cita. «Els jugadors tindran molta experiència i esperem donar guerra i poder fer un pas endavant», assenyala Corral, que compta amb una plantilla que han demostrat tenir «moltes ganes per tirar-ho endavant». Als jugadors que marxin a estudiar fora se’ls buscarà equip a Catalunya per continuar en la seva etapa formativa amb les millors garanties, i al llarg de l’any es realitzaran entrenaments de selecció per exercitar-se conjuntament, així com la disputa d’amistosos. Aquest estiu hi ha Europeu i la FAP tracta que França faci una estada al Principat i s’hi puguin enfrontar.
 
Un altra fita va més enllà. El 2019, amb els World Roller Games que es disputaran a Barcelona. L’any vinent es realitzen a la Xina i no s’hi assistirà per raons econòmiques. Però a la capital catalana s’hi vol estar, un cop que aquesta competició es planteja que aplegui els Mundials de diferents esports relacionats amb el patinatge. L’avantsala de totes aquestes cites està en les categories inferiors, que aquest any tenen l’agenda atapeïda. Hi ha Europeu sub-17 a Mieres i sub-20 a Lausana. A més la FAP ha rebut l’invitació per part de la federació espanyola per participar als campionats autonòmics, que seran a Burgos; i a Catalunya disputaran les territorials. Les dues competicions són sub-17.
PUBLICITAT
PUBLICITAT