PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Recollida de documents per commemorar els 20 anys del tancament del col·legi Lestonnac

L’organització fa una crida perquè els ciutadans trametin imatges o textos

Per EL PERIÒDIC

Una foto antiga de les monges del col·legi Lestonnac.
Una foto antiga de les monges del col·legi Lestonnac. | CARME GRAU
L’organització de l’acte commemoratiu pel 20è aniversari del tancament del col·legi Lestonnac de la Seu d’Urgell està recopilant documents, fotografies i records per part de recuperar la memòria de l’antiga escola, segons ha informat RàdioSeu. L’acte de celebració està previst per al proper 15 de maig.
 
Per aquest motiu, s’ha fet una crida perquè tothom qui pugui aportar documentació s’adreci a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, on s’està gestionant aquesta recollida de material gràfic. 
La petició s’adreça a exalumnes, exmestres i a qualsevol persona que tingués alguna vinculació amb el centre educatiu durant el temps que va estar en funcionament. L’objectiu és escanejar tota la documentació i fotografies possibles per poder conservar tota la memòria històrica de Lestonnac.
 
Cessió del centre / Després de tancar portes el curs 1996-1997, i de més de dos segles i mig de presència a la Seu, la Companyia de Maria-Lestonnac va cedir el col·legi a l’ajuntament urgellenc, que va començar a desenvolupar-hi l’actual Centre Cultural Les Monges, situat en un indret estratègic de la ciutat. 
 
Durant els darrers anys l’espai s’ha convertit en el punt neuràlgic de l’activitat formativa, cultural i emprenedora de la Seu. Actualment acull, entre d’altres serveis, les Escoles Municipals de Música i Art, l’Escola d’Adults, l’Escola Oficial d’Idiomes, les delegacions de la UNED i la UOC, el CETAP-Telecentre, el Viver d’Empreses i la sala d’exposicions La Cuina, a més de les proves anuals de la selectivitat al Pirineu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT