PUBLICITAT

Barcelona

Els vedats de pesca estan en perill per la nova prohibició

La decisió estatal pretén garantir la reintroducció d’espècies als medi

Per EL PERIÒDIC

Pesca a l'Alt Urgell
Pesca a l'Alt Urgell | RÀDIOSEU
El Tribunal Suprem espanyol ha prohibit des d’ara la pesca de les espècies introduïdes, entre les quals s’inclou la carpa comú i la truita arc iris. 
 
La Sala del Contenciós ha determinat que anul·la les excepcions de la normativa que permetien la caça o pesca d’algunes d’aquestes espècies i la comercialització d’altres com el cranc vermell o les explotacions de cria del visó americà, segons ha informat RàdioSeu. 
 
Fins a la sentència, les espècies introduïdes com el silur, el black bass, la carpa, la truita arc iris i d’altres d’alt valor esportiu, es podien pescar fins i tot en la modalitat de captura i solta en tots els embassaments i rius. 
 
Pors dels pescadors / Els pescadors temen que aquesta sentència faci desaparèixer la pesca com a activitat esportiva o recreativa, si es té en compte que més del 60% de les espècies que es pesquen són introduïdes. Aquesta sentència és fruit d’un recurs pr-esentat per l’entitat Ecologistas en Acción.
 
A Catalunya actualment es permet la pesca de les espècies catalogades a la pràctica totalitat dels grans embassaments, incloent els d’Oliana i Rialb, que es podrien veure afectats per aquesta prohibició. També entren en aquest grup els pantans de Camarasa, Talarn, Terradets, Santa Anna, Canelles, Riba-roja, Flix, Sant Llorenç de Montgai i d’altres en la conca de l’Ebre; i pel que fa a les conques internes, els de la Baells, Sau, Susqueda i Boadella.
 
Des de les societats de pescadors afirmen que la sentència, en eliminar la Disposició Transitòria Segona que permetia aquestes excepcions, «acaba amb la pesca esportiva i recreativa de les espècies catalogades introduïdes, les quals representen més del 60% de les espècies que es pesquen en aquests moments». 
 
La Federació Catalana de Pesca creu que l’aplicació d’aquesta sentència «acabarà amb l’extraordinari desenvolupament que havia aconseguit el turisme de pesca del silur en tot el recorregut de l’Ebre a Catalunya», que inclou «empreses de lloguer d’embarcacions i guies de pesca especialitzats». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT