PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc visita un Unicaja ben diferent al de la primera volta

El MoraBanc vol oblidar les tres derrotes seguides contra un favorit a fer-se amb una de les tres últimes places del top-8

Per Iván Moure

Els jugadors del MoraBanc fan pinya després de caure contra el Bilbao al primer partit de lliga, l’11 d’octubre passat al Poliesportiu.
Els jugadors del MoraBanc fan pinya després de caure contra el Bilbao al primer partit de lliga, l’11 d’octubre passat al Poliesportiu. | TONY LARA
Aquell horitzó que es visionava després de la derrota contra el Madrid el passat 13 de març amb quatre partits que havien d’esperonar el BC MoraBanc Andorra i apropar-lo a una zona de play-off que llavors estava a només un triomf, s’ha saldat amb un bagatge d’un partit guanyat i tres de perduts que deixen el conjunt que dirigeix Joan Peñarroya a dos i amb l’average en contra. Demà hi ha visita a la pista de l’Unicaja (12.30 hores), un dels favorits per fer-se amb una de les tres darreres places del top-8 que fa quinze dies va ser eliminat a l’Eurolliga i que per aquest motiu afronta el tram final de la Lliga Endesa més alliberat, sobretot de cames.
 
La derrota a casa davant el Múrcia del diumenge passat significava la tercera seguida per als tricolors i no feia més que fer ressaltar de nou «els greus problemes defensius», segons va admetre Giorgi Shermadini, que està travessant l’equip de Peñarroya. Així que dilluns va haver-hi reunió de tot el vestidor, a la qual cadascú va exposar el seu punt de vista del que està passant en busca de solucions. Però el pivot georgià va deixar clar que en atac «estem bé», va incidir en què el que falla és la defensa i per això va assegurar que «hem treballat dur aquesta setmana». El play-off està pràcticament impossible, però Shermadini té clara una cosa: «Queden set partits, tenim encara algunes opcions i hem de lluitar fins el final».
 
ENSOPEGADES AMB LA MATEIXA PEDRA / Joan Peñarroya va oferir en la roda de premsa d’ahir un discurs menys alarmista sense amagar que el MoraBanc està passant per un moment difícil: «Hem treballat per saber què ens passa i tots hem assumit la nostra part de responsabilitat de la situació en què estem, sense mirar al del costat. Els últims tres partits els hem perdut per poc, la diferència ha estat petita però hi ha coses que hem fet malament i que en moments de neguit i angoixa les fem encara pitjor. Cal estar junts i no caure en el desencís», va demanar als seus jugadors.
 
En aquests partits –Fuenlabrada, Guipúscoa i Múrcia– el guió ha estat ben similar. L’equip tricolor va començar dominant en joc i marcador, el rival arriba un moment que capgira la truita i l’equip de Peñarroya no troba eines per tornar a revertir la situació. Segons el tècnic, «en aquests moments ens venim avall, deixem de ser consistents i de fer les coses bé». Segons apunta, tot això té «un component tàctic i també mental», i en això s’ha centrat el treball d’aquesta setmana. El tècnic egarenc va tornar a demanar «un plus» perquè els rivals s’estan acostumant a fer «massa cistelles» als últims segons de les possessions «després de vint segons bons». «Cal un pas endavant» insistia un Peñarroya que va insistir en què «treballar, estar junts i sobretot guanyar ens farà recuperar la confiança».
 
TRES CARES NOVES A L’UNICAJA / L’Unicaja d’ara no té res a veure amb aquell de la primera volta que va caure al Poliesportiu 82-79. Des d’aquell 22 de novembre ha fet tres fitxatges: Hayes, Cooley i Nelson. «Són jugadors importants en la rotació actual», va indicar un Peñarroya a qui li preocupa tot del rival: «És un equip d’Eurolliga que està en el seu millor moment de la temporada. El seu fort és el seu ritme, la intensitat i l’agressivitat defensiva. És un equip que quan el partit es complica posa una marxa més en defensa, pressiona fort la pilota. En atac compta amb alers verticals en el dribling, amb talent individual, un joc interior fort, Thomas en moment esplèndid i dos bases que anoten poc però donen ritme. Ens exigirà fer molt bé les coses», va alertar el tècnic d’un Unicaja que la setmana passada va trencar una raxta de quatre triomfs seguids a la pista de l’Estudiantes.
 
PETITS PROBLEMES DE BETINHO I CLARK / Peñarroya podrà disposar dels onze efectius del primer equip per al duel de demà al Martín Carpena però durant la setmana han sorgit dos ensurts que s’han acabat solucionant. Daniel Clar va patir un esquinç en un genoll que el va obligar a no entrenar durant un dia però en principi no hi haurà problemes perquè pugui vestir-se de curt, com també Betinho Gomes, que està tenint molèsties a l’esquena i que ahir no va entrenar per precaució, tot i que tampoc s’espera que es perdi el partit contra els de Joan Plaza.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT