PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve debutarà la pròxima temporada a la Copa del Món

Si el començament del curs el seu rendiment és positiu, s’estrenarà al màxim circuit mundial a principi d’any

Per JOAN JOSEP BLASCO

Carola Vila i Irineu Esteve.
Carola Vila i Irineu Esteve. | FAE
La passada temporada va ser la de la confirmació d’Irineu Esteve, mostrant el futur que té a les seves cames. La progressió que s’havia marcat la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha estat l’esperada, el que fa plantejar que el curs vinent, que dóna el salt a la categoria sènior, s’estreni a la Copa del Món.
 
La campanya de l’esquiador de fons «la cataloguem de molt bona», exposa Carles Visa, director tècnic de la FAE. Els resultats l’avalen, com la victòria que va aconseguir a Planica (Eslovènia). En la majoria de proves internacionals va estar integrat en el top-10, el que el permet ocupar la 323a posició del rànquing mundial i ser divuitè del seu any, amb un total de 53.44 punts FIS. El seu entrenador, Joan Erola, destaca que «durant tota la temporada el rendiment ha estat molt bo», amb l’únic punt negre dels Campionats del Món júnior, que va ser el moment «més fluix». Però la regularitat va imperar al cap dels mesos i «de la primera cursa a l’última ha estat a un nivell molt alt», només trobant a faltar que «no hi ha hagut el punt més alt de forma». La seva evolució és evident i sobretot «ha fet un salt qualitatiu en el patinador», però «cada cop costa més donar passos endavant perquè el nivell és més alt».
 
La pròxima temporada els objectius estan en el Mundial sub-23 i seguir creixent en Copa d’Europa. Competirà ja en sènior i si durant els mesos de gener i desembre el rendiment és l’adequat debutarà a la Copa del Món. Pel que fa a Carola Vila, acaba 23a de la seva edat i 154,23 punts FIS. «Ha fet un volum de treball molt gran que li servirà per a la pròxima temporada».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT