PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes, preocupat davant els possibles talls d’aigua

Les previsions meteorològiques no són favorables i el risc de terbolesa és latent

Per Iván Álvarez

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, i la cònsol major, Trini Marí, durant la seva compareixença al comú, ahir
El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, i la cònsol major, Trini Marí, durant la seva compareixença al comú, ahir | El Periòdic
Les previsions meteorològiques subratllen dos hipotètics episodis de pluja intensa per aquesta mateixa setmana, concretament per demà i divendres. Un fet que incomoda i amoïna al comú d’Escaldes-Engordany, donats els precedents registrats i ahir van explicar que el proper 5 de maig, a les 20.30 hores del vespre, tindrà lloc a la sala d’actes de l’edifici del comú una reunió informativa on, amb el suport, de Capesa «s’explicarà la situació actual, els treballs que es van realitzar  a la captació, quin és l’estat d’avançament del dipòsit i per atendre tots els dubtes», va exposar Marc Calvet, cònsol menor de la parròquia. 
El perill de possibles talls del subministrament en cas de pluja important és prou palpable, tot i apuntar el cònsol menor que els treballs que s’han fet a la captació «com la millora del tranquil·litzador i l’aplicació del laminador» han funcionat de manera correcta. 
La principal preocupació és la quantitat i la força de la pluja. Calvet va apuntar que «ara es preveuen dos dies de fortes pluges. Si no són excessivament greus no ho notarem, però si les precipitacions són abundants segurament tindrem un problema». A més, va afegir, «l’aportació d’aigua i la fosa de neu no serà massa beneficiós». 
El cònsol menor va reconèixer que «el problema és que no es poden preveure quan plourà molt i quan poc» i que, en qualsevol cas, «no podrem negar que hi pugui haver un possible tall de subministrament».
 
Augment de la capacitat/ Com ja va avançar EL PERIÒDIC, el primer nou dipòsit de 2.500m3 ja podrà treballar al juny. No estarà acabat en l’ampli sentit de la paraula, però sí impermeabilitzat i apte per facilitar l’ampliació del estocatge. «El dipòsit no distribuirà encara aigua directament a la xarxa, es bombejarà del recipient nou al vell i, per tant, hi haurà capacitat per a 2.500m3 més», va puntualitzar Calvet. 
En aquest sentit va remarcar que  els treballs es continuaran fent, així com el segon dipòsit i que la previsió és que «a finals d’any a principis de 2017, ja estigui tot en perfecte funcionament». La màxima capacitat d’aigua, amb aquesta mesura preventiva, «s’ha pogut avançar al mes de juny», va afegir el cònsol menor.
Reprenent el fil del hipotètic tall de subministrament per causa de les pluges, s’espera que dijous i divendres centri les jornades amb més risc i tant Calvet com la cònsol major, Trini Marín, van coincidir en assenyalar que «el risc zero no existeix i esperem que no s’arribi a la necessitat d’haver de tallar el subministrament».
El comú, per tant,creua els dits i espera que abans del juny, moment que començarà a treballar amb el sistema de bombatge el nou dipòsit de 2.500m3 «no plogui massa, ja que a partir d’aquest moment ja tindrem quantitat d’aigua suficient i no hi haurà més problemes», va defensar Calvet. 
 
Mesures previstes/ Finalment, pel que fa a les mesures que el comú va posar en pràctica en la crisi de l’any passat, com el repartiment de garrafes per pal·liar la necessitat d’aigua dels ciutadans de la parròquia, Calvet va apuntar que «esperem que els possibles talls no siguin tan llargs per tenir la necessitat de distribuir aigua a la gent» i va assegurar que  «si ho haguéssim de fer, evidentment, ho faríem, perquè ja es va fer un cop i ho tornaríem a fer». En aquest extrem, va afegir que «com no sabem la quantitat de pluja que caurà ni el moment que pot passar, intentarem respondre el millor possible en el moment clau». Marín va cloure afirmant que la comunicació es mantindrà tal i com es va fer, amb correus electrònics massius als hotels i que estaran totes les vies obertes per facilitar la millor informació.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT