PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Ensenyament estudia que la Seu faci Batxillerat en francès

El sistema permet obtenir tant el títol català com el BAC de França

Per EL PERIÒDIC

Façana principal de l’Institut Joan Brudieu.
Façana principal de l’Institut Joan Brudieu. | RÀDIOSEU
La Seu d’Urgell podria incorporar a la seva oferta formativa l’opció de cursar el Batxillerat en francès. L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, va assegurar ahir que aquesta és una possibilitat que s’està estudiant per tal de donar una millor resposta a la condició fronterera de l’Alt Urgell i millorar les sortides laborals dels alumnes, tot i que des de l’Institut Joan Brudieu apunten que de moment no està previst a curt termini, segons ha informat RàdioSeu.
 
En una entrevista al mitjà, Batalla va detallar que el Departament d’Ensenyament està treballant en la possibilitat d’implantar el BatxiBAC a la ciutat. És a dir, que els alumnes que ho desitgin puguin cursar una part del Batxillerat en llengua francesa i seguint el sistema de l’estat veí. Això permet que els estudiants obtinguin tant el Batxillerat català com el BAC francès. L’alcalde també va assegurar que l’ajuntament està interessat que aquesta oferta tirarà endavant tenint en compte les relacions socials i econòmiques existents amb França. A més de destacar el fet que una part important de les sortides laborals per als veïns de la Seu són a Andorra, on el coneixement del francès és imprescindible en molts llocs de treball. Així, Batalla espera que properament esdevingui «una oferta més per als estudiants urgellencs».
 
D’altra banda, el director de l’Institut Joan Brudieu, Xavier Falcó, va destacar que la implantació del BatxiBAC seria molt positiva per als estudiants de cara a ampliar els seus horitzons de formació i feina. Tot i això, Falcó va puntualitzar que de moment el projecte encara està poc desenvolupat i només s’està estudiant. En aquest sentit, Falcó va subratllar que, per fer-lo realitat, és imprescindible dotar el centre educatiu dels recursos materials i humans necessaris, ja que amb l’actual infraestructura no es pot afrontar. Això passaria principalment perquè l’institut disposi de professors capacitats per impartir en francès les assignatures que corresponguin.
 
El programa BatxiBAC s’ofereix de manera optativa en una quarantena de centres de Catalunya. Entre aquests hi ha, pel que fa a l’Alt Pirineu, els instituts Pere Borrell (Puigcerdà), Aran (Vielha) i INS La Pobla de Segur. 
A la regió de Girona, també fronterera amb l’Estat francès, es pot fer en poblacions com ara Girona, Olot, Figueres, Llançà, Roses i Platja d’Aro. També l’imparteixen, entre d’altres, en set centres de la ciutat de Barcelona, cinc del Maresme, tres de la Catalunya Central, tres més de Tarragona i dos de les Terres de l’Ebre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT