PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Purito valora que l’inici de temporada és «dolentíssim»

Considera que es va precipitar en la tornada a la competició

Per JOAN JOSEP BLASCO

Purito, a Naturlandia en l’inici de temporada de l’escola de ciclisme.
Purito, a Naturlandia en l’inici de temporada de l’escola de ciclisme. | Naturlandia
Tenia posades moltes expectatives en els primers mesos de curses, però res ha anat com esperava. Joaquim Purito Rodríguez confia que després de l’aturada feta les coses li vagin millor, amb la mirada posada ja en el Tour de França, on espera arribar en el millor estat de forma.
 
«He fet un principi de temporada dolentíssim», admet el líder del Katusha. Tot va començar malament, quan al mes de febrer un virus el va obligar a retirar-se de la Volta al Algarve. A la Tirreno-Adriàtic «vaig veure que no m’havia recuperat. Veia que em faltava alguna cosa», però a la Volta al País Basc «semblava que estava millor», acabant cinquè a la general. A l’Amstel Golden Race va patir una caiguda i en acabar la Lieja-Bastogne-Lieja va decidir fer una aturada «tant física com mental» per recuperar sensacions. Considera que a la Tirreno no hi hauria d’haver participat per recuperar-se correctament. «Vaig precipitar-me a tornar a la competició. Les ganes em maten», admet. I és que va cometre una errada que ja va fer el 2014: «Pensar que en la competició pots agafar la forma» . Tot plegat fa que en aquest inici hagi estat «lluny de les expectatives». Té posats els objectius en el Tour de França i Jocs Olímpics de Río de Janeiro. A la ronda gal·la «és molt difícil intentar guanyar etapes si vols fer un podi o guanyar el Tour de França», i confia en tenir un paper destacat: «Tinc l’esperança de fer una bona general». Pel que fa a l’etapa andorrana «crec que tinc opcions pel desgast que ja tindrem».
 
D’altra banda, ahir es presentava a Naturlandia la segona temporada de l’Escola de ciclisme Purito Sprint Club d’Andorra, que compta amb 41 joves corredors, de categories compreses entre els prebenjamins i infantils.
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT