PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Shermadini està obert a renovar

Vol esperar a que conclogui la temporada per parlar amb el club sobre la seva continuïtat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Shermadini va estar poderós sota la cistella en el partit contra el Laboral Kutxa.
Shermadini va estar poderós sota la cistella en el partit contra el Laboral Kutxa. | Tony Lara
Les actuacions i els números de Giorgi Shermadini en els últims partits no se li escapen a ningú que segueixi la Lliga Endesa. Amb aquest rendiment, serà una de les peces cobejades del mercat d’estiu. Acaba contracte amb el BC MoraBanc Andorra i el pivot admet que es troba a gust al Principat i que no té cap problema per continuar al club. Espera a final de temporada per iniciar converses, perquè primer vol saber quin és el parer de l’entitat.
 
El georgià finalitza contracte a final de temporada. Això vol dir que li queden per jugar tres partits, el primer avui contra el Sevilla Baloncesto (21.00 hores). Al MoraBanc compten amb ell de cara al projecte de la pròxima campanya, però faltà arribar a un acord, i en bona part també dependrà dels cants de sirena que puguin venir d’altres clubs. «M’agrada estar aquí i a la meva família també. M’agrada l’entrenador i l’organització. És una cuitat de bàsquet i no és fàcil respondre sí, em quedaré. És millor preguntar-li a Solana», referint-se al director general, exposa entre riures Shermadini, que no es vol centrar en el tema de la renovació fins que no conclogui l’actual campanya: «Ara és difícil parlar del contracte. Encara queden partits i hem d’acabar la temporada. Després ja parlarem si em quedo o hem deixen marxar. En acabar els tres partits per suposat parlarem amb el club i l’entrenador».
 
Millorar en defensa / Està satisfet amb les seves actuacions, però prefereix que aquestes vinguin acompanyades de victòries. Dels darrers tres partits, on realment s’ha destapat, els andorrans només han estat capaços d’imposar-se en un. Una de les claus en el que queda de curs és ser més intensos a l’hora de defensar, perquè els atacs del rival es compliquin el màxim possible, sense donar facilitats: «Contra el Gran Canària, tot i perdre, vam defensar força bé. Amb el Joventut va ser un partit amb una defensa perfecta i el Laboral Kutxa ens van fer 99 punts, i així és molt difícil guanyar un partit. Hem de seguir millorant la nostra defensa, però potser alguna gent diu que ja és massa tard».
 
El Sevilla està passant per un bon moment, que l’ha portat a escalar posicions fins a ser onzens, amb una victòria més que els andorrans. El salt qualitatiu, a més dels canvis realitzats a la plantilla, es troba en la seguretat que mostren quan juguen a casa, on han guanyat en els últims sis partits jugats al Palacio de Deportes Municipal de San Pablo. «És un equip complicat, juguen fort, especialment a casa. Tractaré de fer el millor, com als últims partits», assenyala 
 
Shermadini vs Dalvin / Interessant duel el que es viurà a la pintura. Si en la darrera jornada Shermadini va haver de trobar-se amb noms com Ioannis Bouroussis i Davis Bertans, en aquesta ocasió es trobarà amb Ondrej Dalvin, amb el que realitzarà un interessant duel sota la cistella. El txec és el tercer màxim rebotador i taponador de la Lliga Endesa. I qui més esmaixa, mentre que el georgià és el segon en aquest rànquing. Dalvin té clar a qui tindrà al davant: «Tinc motivació per jugar contra ell. El conec bastant bé. Hi he jugat a l’estiu amb les seleccions i aquí a la lliga quan jugava a Saragossa. És un jugador molt intens, a veure com l’aconseguim aturar».
 
El pivot del Sevilla indica que per vèncer «hem de ser més durs que ells. Tenen alguns jugadors destacats com ara mateix Shermadini, que a les últimes jornades està destacant molt i l’equip el busca», a més que considera que el MoraBanc «és un equip que no juga sistemes complicats. Juguen més pel talent, que en tenen bastant i tenen molta experiència. Hem de tenir gana per la victòria i estar en el partit el màxim temps possible». La plantilla se sent sense pressió perquè «l’objectiu del club era salvar-se i ho hem aconseguit».
 
Guanyar un lloc a la classificació / Aquest serà el quart enfrontament entre sevillans i andorrans des del retorn dels segons a l’ACB. L’estadística és clara a favor del MoraBanc, que ha guanyat els tres partits disputats en aquestes dues temporades. S’ha d’anar fins a la 95-96 per trobar una victòria Sevilla. Guanyar a la capital andalusa significaria igualar el seu balanç, però al comptar amb l’average a favor els andorrans els prendrien la posició. Aquest «és un incentiu maco. Juguem contra un equip amb una dinàmica de joc i resultats de les millors de la competició. Porta una segona volta fantàstica i a casa seva està guanyant a quasi tothom i rivals importants. S’està mostrant com un equip molt sòlid, que està guanyant amb solvència els seus partits com a local», assenyala el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya.
 
Confia en què es vegi la millor versió, la que va ser capaç de passar per sobre la Penya. Després del triomf va produir-se un canvi de xip: «Vam parlar força que no ens podíem deixar anar i continuar fins al final perquè és la nostra obligació. Vam passar un període en què certes derrotes ens van fer molt mal i crec que l’equip sense tenir un objectiu classificatori clar està entrenant bé, intentant jugar bé i acabar bé la temporada». Davant el Laboral Kutxa «no vam tenir problemes amb el nostre joc ofensiu. Per guanyar haguéssim necessitat que no haguessin tingut l’encert que van tenir i nosaltres estar millor en algunes situacions  i que no ens anotessin 99 punts, el qual no és fàcil perquè els últims vuit partits anoten més de cent». A Sevilla «farem el nostre bàsquet i tractar que el rival no es trobi còmode». Víctor Sada, que segueix tractant-se de la lesió, és baixa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT