PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Portar a Andorra la Trobada empresarial al Pirineu «està a la llista d’objectius»

Toni Martí oferirà una visió de la situació actual del Principat

Per ivan moure

Martí ofereix un discurs en la Trobada de l’any passat, també a la Seu.
Martí ofereix un discurs en la Trobada de l’any passat, també a la Seu. | Tony Lara
S’ha plantejat. No se sap en quin punt estan en la negociacions ni hi ha una data concreta sobre aquesta possibilitat, però el cert és que la Trobada Empresarial al Pirineu, que aquest any viurà la 27a edició per novè any consecutiu a la Seu d’Urgell, té «en la llista d’objectius» que torni a venir el Principat, segons va assegurar ahir un dels membres de la junta de l’Associació rectora, Francesc Xavier Juvillà, qui a més va puntualitzar que «tenim la obligació moral de tornar-hi».
 
Un discurs en el mateix sentit va pronunciar el màxim mandatari d’aquesta entitat, Vicenç Voltes, qui va deixar clar que es tracta d’una trobada de caràcter «itinerant» i que un dels llocs que reuneix les condicions ideals –sobretot la de tenir un espai per fer cabuda a les més de 500 ponents que hi participen– és el Principat: «És una opció. És qüestió d’unificar voluntats. Andorra ens ha transmès la seva inquietud perquè sigui això i està ben situada a la llista de candidats».
De la seva banda, Josep Peralba, conseller delegat de Crèdit Andorrà, que una edició més és patrocinador de la Trobada, va recordar que «hi ha un precedent d’acollir-la al nostre país i va anar forja bé. És un tema que està sobre la taula i farem el possible perquè vingui». Com a dada a tenir un compte, la participació andorrana volta el 17% de la total; s’apropa al centenar.
 
Les dates marcades per a les jornades són el 16 i 17 de juny vinent i, com no, tindrà ponents de luxe. Anys anteriors ha comptat amb la participació de personalitats d’Espanya com ara Jordi Pujol, Artur Mas, José Montilla, José Bono o Sandro Rosell i també de l’orografia andorrana, és el cas de Maria Reig o Jaume Bartumeu. Ahir mateix, en la presentació a la seu central de Crèdit Andorrà hi era present l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, i per a la Trobada s’espera la presència de Toni Martí. El cap de Govern farà una intervenció després del dinar del segon dia, el divendres 17, al pavelló Polivalent, a la qual oferirà una ponència per donar una visió de la situació actual d’Andorra, les perspectives de futur i el seu full de ruta al capdavant del país. 
 
UN ALT CÀRREC ESPANYOL I PUIGDEMONT / Voltes també va avançar que la clausura anirà a càrrec «d’algú de l’administració central» espanyola, encara una incògnita per les eleccions generals anunciades per al 26 de juny. La inauguració, això sí, tindrà un conferenciant inaugural de luxe com és el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i durant els dos dies de ponències hi haurà gent de gran influència en diversos sectors per debatre al voltant de l’eslògan Decidir en un món incert. Per a Peralba «les coses no tornaran a ser com eren abans de la crisi. Hem entrat en un nou paradigma, amb canvis econòmics i socials». Una opinió que comparteix Voltes amb l’afegit de què «les noves tecnologies, l’economia i les empreses han marcat la situació del canvi i a partir d’ara estan condicionant la presa de decisions». Així feien tots dos cinc cèntims dels dos dies que s’esperen, amb el focus posat en el camp de la innovació, la internacionalització, la digitalització i la col·laboració, amb l’objectiu de créixer i avançar en el món empresarial. H
PUBLICITAT
PUBLICITAT