PUBLICITAT

encamp

El Prat Gran s’obre al circ automobilístic

Una setantena d’automòbils clàssics s’aplegaran aquest cap de setmana a Encamp sota el títol ‘Week-end anys 60’ H Amb participants de França i Catalunya, l’Associació de Vehicles Antics farà dues rues pel centre del país

Per marisa da costa

Dejuan, representant de l’AAVA.
Dejuan, representant de l’AAVA. | emilio prenas
Torna, per quart any consecutiu i sota la temàtica del circ, la ja consolidada concentració de vehicles clàssics. Aquest matí, una setantena de vehicles amb més d’un quart de segle s’han començat a aplegar al Prat Gran d’Encamp per exhibir-se durant el transcurs d’aquest cap de setmana davant del públic. L’exposició d’aquest automòbils dels anys 40, 50 i 60, arribats d’arreu de Catalunya, França, algun d’espanyol, juntament amb més de la meitat de participants del país, no es limitarà a la instal·lació infantil d’Encamp. De fet, a partir de les sis d’aquesta mateixa tarda, sortiran en comitiva d’Encamp per passejar la seva exclusivitat per Escaldes-Engordany i Andorra la Vella.
 
L’encarregada d’organitzar aquest Week-end dels anys 60 és l’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA), que compta amb la col·laboració del jovent d’Encamp per a la gestió logística d’un esdeveniment amb què  tenen l’objectiu de convertir-se en «embaixadors del país», segons va explicar el representant de l’AAVA, Lluís Dejuan. L’agrupació també ha comptat per a l’organització d’aquest esdeveniment amb la col·laboració de la PAE i del Comú d’Encamp, així com Tabandor –que facilita els obsequis amb què es premien els concursos– i Andorra Turisme, que ajuda amb les bosses regal per als inscrits.
 
La cita és, tal com va voler ressaltar Dejuan, una iniciativa més per «donar a conèixer el país». «Tots els àpats estaran investits de caràcter andorrà»: els participants podran gaudir des d’una amanida amb Xarop de Pinya d’Avet Nectum, bacallà a l’andorrana... I encara en la línia de la gastronomia típica, un dels regals de què es farà entrega durant el transcurs del cap de setmana és un assortiment d’embotits del país. 
 
Rutes turístiques, compres i Caldea no podien deixar de tenir lloc en aquesta celebració. Després de la rua, l’actuació del grup de gent gran de la capital i el sopar de gala que tindrà lloc al Complex Esportiu i Sociocultral –amb música i disfresses incloses–, demà se seguirà amb el cap de setmana d’espectacle. Una nova ruta dels automòbils arreu de les parròquies centrals cercarà demostrar al públic que «tenir un vehicle clàssic no és exclusiu ni elitista» sinó que pot tenir-lo tothom, sempre que el mantingui degudament, perquè no circulen habitualment. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT