PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Camí Hidroelèctric rep més de 7.000 visitants des del 2010

L’equipament cultural de FEDA al llac d’Engolasters revela com es produeix l’electricitat

Per El Periòdic

El director de FEDA, Albert Moles, fa una explicació en una visita nocturna al Camí Hidroelèctric d’Engolasters.
El director de FEDA, Albert Moles, fa una explicació en una visita nocturna al Camí Hidroelèctric d’Engolasters. | ANA/ m.b.
Més de 7.000 persones ja han gaudit de la proposta cultural de FEDA: un recorregut pel Camí Hidroelèctric d’Engolasters. Des del 2010, entre maig i setembre, cada dissabte, l’MW Museu de l’Electricitat ofereix la possibilitat de recórrer el Camí Hidroelèctric d’Engolasters, un trajecte a través del temps que permet descobrir, entre altres curiositats, com és l’interior de la presa del llac d’Engolasters, on es troben els canals que capten l’aigua dels rius, quins són els secrets de la producció d’electricitat i el recorregut de la vagoneta que va estar en servei des del 1930 fins al 1999. Des d’aleshores ja l’han visitat 7.354 persones. Des del Museu de l’Electricitat es destaca la diversitat de col·lectius que s’interessen pel recorregut temàtic, ja que es concerten visites familiars, de gent gran i visitants del ram elèctric o de l’enginyeria.
 
El balanç dels sis anys d’activitat és positiu, tot i que l’any passat l’activitat va perdre 400 visitants. La disminució, però, va ser deguda a la inestabilitat climatològica de l’estiu passat i la pèrdua de turistes que arriben en grups concertats, segons ha explicat el responsable de comunicació del Museu de l’Electricitat, Ludwig Dingeldein. 
 
TENDÈNCIA A CRÉIXER / Amb tot, l’evolució dels visitants al Camí Hidroelèctric ha mantingut una tendència de creixement, passant dels 852 de l’any 2010 als 1.750 de l’any 2012, el màxim assolit. Quant als altres anys, durant el 2013 i 2014 es va mantenir una xifra per sobre dels 1.400 visitants, mentre que l’any 2015 es va tancar amb 1.044 visites, segons detalla l’ANA. Per nacionalitats, l’any passat la majoria de visitants van ser catalans (787), mentre que el públic castellà i francès es va mantenir en 116 visitants, respectivament. El mes amb més activitat va ser l’agost, amb 555 visites, la meitat del total. 
 
Tot i que el projecte està consolidat, Dingeldein assegura que encara hi ha marge de millora i, per aquest motiu, des de FEDA es treballa en diferents propostes per potenciar la notorietat del Camí Hidroelèctric. Les accions de difusió passen per la realització de diferents impactes de comunicació, a través de campanyes concretes, sobretot a l’estiu, comunicació exterior i difusió a les xarxes socials. A més, coincidint amb la Nit Europea dels Museus, dissabte passat es van programar visites nocturnes al Museu de l’Electricitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT