PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Batllia admet a tràmit les demandes contra l’AREB

Les reclamacions fan referència a la resolució que determinava un valor nul de les preferents

Per EL PERIÒDIC

La façana de l’edifici de la Batllia.
La façana de l’edifici de la Batllia. | TONY LARA
La Batllia ha admès a tràmit les demandes interposades contra la resolució de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) del passat 21 d’abril, on l’organisme anunciava que les preferents adquirides pels clients de BPA tenien valor zero.

Segons es va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), per ara la Seu de la Justícia ha acceptat vuit demandes interposades de manera individual que han estat impulsades per la Plataforma d’Afectats de BPA que lideren les advocades Anna Solé i Gema Martínez. Aquest nombre ha d’augmentar els propers dies ja que les objeccions han estat presentades davant de batlles diferents. Tal com van exposar les advocades el dia que van anunciar la demanda contra aquesta resolució, en total, dels 60 milions d’euros d’emissió de preferents de BPA, se’n demanen 45 milions. De manera que, la quantitat de diners que reclamen aquells clients que tenien preferents i que han decidit objectar contra la resolució suma el 75% del total de l’emissió.

Ara és l’AREB qui ha de presentar la resposta a les demandes presentades. El procés, segons han indicat en diverses ocasions des de la Plataforma d’Afectats de BPA encara es pot allargar durant mesos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT