PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

EL PERIÒDIC oferirà aquesta setmana les últimes enquestes

Noves dades a partir de demà al web www.elperiodic.ad

Per EL PERIÒDIC

El sondeig que va publicar ahir a la tarda EL PERIÓDICO.
El sondeig que va publicar ahir a la tarda EL PERIÓDICO. | WWW.ELPERIODICO.CAT
Amb la nova campanya electoral encetada a Espanya i amb la segona setmana de lluita pel vot que han iniciat els partits polítics del país veí, una vegada més EL PERIÒDIC D’ANDORRA oferirà les enquestes durant aquests últims dies i, també, durant el dissabte de la jornada de reflexió a Espanya.
 
Com ja ha fet en anteriors cites electorals a Espanya, EL PERIÒDIC D’ANDORRA publicarà aquesta setmana un tracking diari que permetrà conèixer fins a la mateixa jornada de reflexió com evolucionen les expectatives de cada partit. Aquest rotatiu oferirà una actualització diària de l’enquesta des de demà dimarts, 21, fins divendres, 24, mentre que dissabte, 25, difondrà dues actualitzacions, l’última poc abans de la mitjanit de dissabte a diumenge, 26, la jornada electoral.
 
EL PERIÒDIC D’ANDORRA porta a terme aquesta iniciativa una vegada més davant l’immobilisme del Parlament espanyol, que es nega a adaptar la llei electoral a la realitat digital del segle XXI. La legislació espanyola prohibeix publicar o difondre enquestes des de cinc dies abans de les votacions. De tota manera, tant els partits (finançats amb diner públic) com algunes empreses contracten aquest tipus de trackings per conèixer les tendències de l’última setmana de campanya. Amb aquest sondeig andorrà, tots els ciutadans podran accedir a la mateixa informació de què disposen les elits, per tal de ser justos amb tothom, com se suposa que hauria de ser una campanya electoral d’iguals a iguals.
 
Enquesta d’ahir a EL PERIÓDICO / Ahir a la tarda EL PERIÓDICO DE CATALUNYA va publicar una enquesta en què informava de les darreres posicions de cada partit de cara al 26 de juny, dia de les eleccions.
 
Segons la informació publicada, En Comú Podem augmenta en una setmana mig punt més, en l’enquesta de GESOP per a EL PERIÓDICO i, el que sembla més destacat, lidera tots els indicadors parcials, com el del grau de mobilització i la fidelitat. Amb tot, una Esquerra Republicana de Catalunya en crescuda li retalla 3,3 dels 11,3 punts d’avantatge que marcava el sondeig que també publicava el rotatiu el passat 10 de juny, gairebé un terç.
 
En Convergència, per la seva part, comencen a veure millores. Francesc Homs aconsegueix millorar una dècima els números de CDC encara que veu com el PP l’empata a l’11,5% de vot estimat. Els populars, segurament pels ressons del debat a quatre celebrat el dilluns passat, viuen una lleu millora de 0,6 punts. L’empat, no obstant, és vist des de perspectives diferents pels dos partits, ja que suposaria que CDC perd 3,5 punts respecte a les eleccions de desembre i, en canvi, el PP fins i tot pujaria 0,4.
 
La caiguda de l’enquesta correspon a Ciutadans, que passa del 14,7% a l’11,4%. El PSC, mentrestant, es manté com a tercera força, encara que, això sí, perd 0,8%, situant-se, com Ciutadans, per sota del vot registrat el 20D. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT