PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Don Denis torna a viatjar a Armènia a la Lliga de Campions

La UE Santa Coloma té un rival de Croàcia, mentre que el de l’FC Lusitans és d’Eslovènia

Per JOAN JOSEP BLASCO

A rmènia, Eslovènia i Croàcia. Són els països que visitaran els equips andorrans en la primera ronda de les seves respectives competicions europees. Són rivals del tot desconeguts, pel que a partir d’ahir mateix els clubs es van posar a tractar de reunir la màxima informació de qui tindran al davant. De com juguen, amb quina mena de futbolistes compten i quines són les seves principals característiques. De l’altra banda segur que la feina els pròxims dies serà la mateixa.
 
 A la Lliga de Campions, a la primera eliminatòria el rival del Don Denis FC Santa Coloma és el campió armeni, l’Alashkert FC. Es tracta d’un club força modern en el temps, nascut el 1990, que en només 26 anys ha viscut dues refundacions. La darrera va ser el 2011 i dos anys després es va traslladar de la ciutat de Marturi a la capital, Erevan. Aquesta darrera campanya va aconseguir el seu primer títol guanyant la Premier League d’Armenia. Però aquesta no serà la seva primera aventura europea. L’estiu passat va disputar la Lliga Europa, superant la primera ronda després d’eliminar al Saint Johnstone escocès. En la segona queia eliminat per l’FC Kairat de Kazakhstan.
 
 «A nivell esportiu és sens dubte el més complicat per tot. És el campió de la lliga més competitiva en la primera eliminatòria i això ja diu molt sobre el que ens podem trobar», assegura l’entrenador del Don Denis, Richard Imbernón, sobre el resultat del sorteig, posant èmfasi que tot i ser caps de sèrie qualsevol dels equips que podien tenir al davant es presentaven difícils per superar: «Sortim de la base que els quatre rivals que ens podien tocar eren complicats i que segur que tots ells esperàvem que els toquéssim nosaltres». Dos anys després els colomencs tornen a Armènia. En aquella ocasió van ser capaços de fer història i passar ronda, eliminant al darrer sospir a l’FC Banants. Aquella gesta segur que ara posarà en alerta a l’Alashkert. «Farem el que poguem, però l’objectiu és el mateix, competir al màxim i intentar passar ronda».
 
L’anada es jugarà el 28 de juny a l’Estadi Comunal (20.00 hores), mentre que la tornada serà el 5 de juliol. Imbernón no considera excessivament rellevant l’ordre dels partits, perquè amb el Banants va ser el mateix que en aquesta ocasió i l’any passat, amb el Lincoln Red Imps FC de Gibraltar la tornada era a Andorra la Vella i en canvi van ser derrotats. «Jugar el segon partit a fora va anar bé en aquella ocasió. El valor doble dels gols és molt important i més si no en reps cap a casa». El conjunt que superi aquesta primera ronda s’enfrontarà al Dinamo de Tblisi (Geòrgia). Per a la Lliga de Campions el Don Denis s’ha reforçat amb Joan Capdevila i Víctor Armero. 
 
Quart de Croàcia / La UE Santa Coloma es trobarà amb el Lokomotiva Zagreb (Croàcia), equip que va conloure la seva lliga quart i  que compta amb un acord de col·laboració amb el Dinamo de Zagreb, que li cedeix jugadors o li traspassa els que descarta, que va permetre un ascens meteòric en només quatre anys des de la Quarta Divisió a la Primera, on va arribar la campanya 2009-10. Aquesta serà la seva tercera experiència a la competició continental. En la primera no va superar la primera ronda, caient davant FC Dinamo de Minsk (Bielorússia). La segona vegada va superar l’Airbus UK Broughthon FC (Gal·les) i quedava eliminat amb el PAOK de Salònica (Grècia).
 
«Tenen un bon grapat de jugadors internacionals, amb cinc titulars i tres suplents de la selecció sub-21 de Croàcia i tres d’Albània. El seu porter va estar a l’últim Mundial», indica Boris Antón, jugador i director general de l’entitat groc-i-negra. L’anada serà a el 30 de juny l’Estadi Comunal (17.00 h) i la tornada a la capital croata el 7 de juliol, en un camp encara per decidir, perquè el club balcànic compta amb dos a la seva disposició. L’objectiu és deixar l’eliminatòria oberta per al segon matx: «Afrontem aquesta ronda amb molta modèstia i sabent que serà molt complicat superar-la, perquè sobre el paper el rival és superior. Però volem tenir les nostres opcions i que a la tornada ens ho juguem tot». El vencedor s’enfrontarà en segona ronda al guanyador del Shamrock Rovers (Irlanda)-Rops Rovaniemi (Finlàndia). La UE Santa Coloma té les altes de Miguel Ruiz i Roger Nazzaro, i són baixa de la plantilla Adel Duran i Zacharie Moussa.
 
Comença a domicili / L’NK Domzale, el rival de l’FC Lusitans, és el que té un palmarès més extens dels contrincants dels andorrans, sumant dues lligues, una Copa i dues supercopes. Va obtenir el bitllet per a la Lliga Europa acabant com a tercer classificat del campionat eslovè. Ha disputat en cinc ocasions la segona competició continental i en dues la Lliga de Campions. La temporada passada van caure amb els serbis de l’FK Cukaricki. «Sabem que segur serà complicat. Té jugadors dels Balcans, el que vol dir que seran forts i ràpids. Són joves i compten amb moltes ganes de fer-se un nom. Tenen l’oportunitat de superar una ronda de la Lliga Europa i segur que la volen aprofitar», exposa l’entrenador del Lusitans, Raúl Cañete.
 
És l’únic dels tres conjunts andorrans que començarà com a visitant. «Hagués preferit jugar el primer partit a casa, però és el que toca i provarem de portar un bon resultat d’Eslovènia. Sobretot volem donar una bona imatge, tant pel club com per al país. Sabem que davant tenim un equip professional, pel que donarem el millor de nosaltres per tenir la nostra ocasió». El 30 d’aquest mes jugaran a Eslovènia i el 7 del vinent a l’Estadi Comunal. Cañete compta com a reforços amb Luisao, Bruninho, Jesús Coca, David Ribolleda i Òscar Reyes, André Armada i Joan Fonseca, mentre que han estat baixa Fabio Serra, Yael Fontan, Mateo Rodríguez, Ricardo Paz i José Villanueva. Qui superi l’eliminatòria s’enfrontarà al guanyador de l’NSÍ Runavik (illes Fèroe)-Shakhtyor Soligorsk (Bielorrússia).
PUBLICITAT
PUBLICITAT