PUBLICITAT

La Marxa Som arriba a l’Alt Urgell provinent de la Cerdanya

La Seu organitza avui diverses activitats per rebre la caminada popular

La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, arriba aquest avui a la Seu d’Urgell provinent d’Arsèguel. El recorregut forma part de la Columna de Ponent de la iniciativa, que va arrencar dimecres de Puigcerdà, i ja ha passat pels nuclis de Bolvir, Ger, All, Sansor, Bellver i Martinet.
La capital urgellenca acollirà l’activitat central a l’Alt Urgell, en què s’inclou piragüisme a les aigües tranquil·les del Ràfting Parc La Seu (16 h) i una narració de contes dels Pirineus, a càrrec de Mireia Pellicer (18 hores), a l’Ateneu Alt Urgell. El programa també té prevista la lectura d’un manifest i l’exercici d’assemblees participatives (19.00 h), a més d’un concert de música tradicional (20 h) i un sopar popular (21 h).
La Marxa Som vol portar a tot el territori el debat sobre la democràcia participativa, mitjançant assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model de participació per al país. Un cop acabada la marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara al futur.

La iniciativa es divideix en 4 columnes i 137 etapes, passant per més de 300 poblacions, seguint l’itinerari d’El Camí. A més, la Marxa Som està dotada d’un aspecte col·laboratiu en què estan intervenint centenars d’entitats.

Aquest divendres 24 la columna de Llevant de La Marxa Som entra a Figueres amb una caminada provinent de Lladó. D’altra banda, la columna Sud de La Marxa començarà divendres 24 a Benicarló, en una etapa que arrenca del País Valencià. La columna Metropolitana s’iniciarà el 23 de juliol a Barcelona. Les 4 branques confluiran a Montserrat el 31 de juliol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT