PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Connexió georgiana

El BC MoraBanc Andorra fitxa l’aler-pivot internacional Beka Burjanadze, del Corunya de LEB Or

Per JOAN JOSEP BLASCO

Burjanadze celebra una victòria amb el Leyma Corunya.
Burjanadze celebra una victòria amb el Leyma Corunya. | El Periòdic
La pròxima temporada seran dos els georgians que jugaran al BC MoraBanc Andorra. Si dies enrera es confirmava la renovació de Giorgi Shermadini, ahir el club feia oficial el fitxatge d’un compatriota seu, Beka Burjanadze, un aler-pivot internacional de 22 anys i que prové de la LEB Or, el Leyma Corunya.
 
Amb quinze anys va arribar a Sevilla, on va formar-se i debutava a  la Lliga Endesa la temporada 2010-11. El curs passat va fer amb els gallecs una mitjana de 12,7 punts per partit i atrapava 4,8 rebots, aconseguint ser en quatre ocasions MVP de la jornada i 7 vegades va formar part del cinc ideal. Es tracta d’un jugador amb projecció, però del que se’n vol treure profit de forma immediata. «És un fitxatge de present i de futur. És un jugador jove, que s’ha format a Espanya, que ha tingut tota la seva educació esportiva a Sevilla i que ha crescut en una generació de jugadors que són molt competitius i que tenen molt esperit. Per tant, busquem amb la seva incorporació aquesta lluita i gana d’un jugador que vol ser important a la Lliga ACB, que troba a Andorra una oportunitat d’or i que a més a més estarà acompanyat per un jugador referent per a ell com és el Shermadini», indica Francesc Solana, director general del MoraBanc.
 
La seva incorporació es produeix per a que aporti en diferents facetes: «Té un físic molt corpulent i molt bona mà per llançar de tres punts. El seu joc és obert però té una capacitat de rebot i defensiva molt important, i de lluita que ens ajudarà. Ha fet uns números que a la LEB Or feia temps que no es veien i per a nosaltres ens representarà una oportunitat important per treure un jugador jove endavant».
 
Altes i baixes / El club treballa en diferents fronts de cara a la futura plantilla. Betinho Gomes i Vojdan Stojanovski tenen contracte i dijous finalitza la clàusula que permet als mateixos jugadors o al club trencar la relació, amb una compensació. La continuïtat del de Cap Verd interessa més que la del macedoni. «No és una decisió que tinguem presa, però ho farem aviat», assegura el president, Gorka Aixàs, ja que el termini està a sobre.
 
Pel que fa a reforços, amb Albert Oliver (Herbalife Gran Canària) ja s’ha contactat. «La nostra és una opció que li pot interessar», i s’han posat sobre la taula les condicions contractuals. L’altre futurible és Rafa Martínez (València Basket), del que «s’ha preguntat per la seva situació», però aquest es veu un fitxatge més complicat. De moment, l’aler català ha refusat ofertes de renovació.
 
Donatiu a Unicef / El MoraBanc va fer entrega d’un xec de 10.00 euros a Unicef Andorra com a fruit de la col·laboració de les dues entitats. Els diners s’han recollit a través de diferents inicitives encapçalades pel club. La recpatació es destina al projecte que es desenvolupa a la República del Congo per millorar l’accés a serveis bàsics, com l’educació, salut, aigua potable i registre civil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT