PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Telecom fa front a cinc nous atacs de ‘hackers’

Els cops informàtics han estat dirigits contra tres servidors del país

Per EL PERIÒDIC

Andorra Telecom posa fre a cinc nous atacs informàtics.
Andorra Telecom posa fre a cinc nous atacs informàtics. | TONY LARA
Andorra Telecom va fer front ahir a cinc nous atacs informàtics contra tres servidors andorrans. Segons va destacar l’entitat, els mecanismes de protecció habilitats –tant internament com externament– van permetre «frenar-los i que l’increment de trànsit derivat no tingués pràcticament afectació sobre la xarxa de telecomunicacions andorrana». Ja que aquest tipus d’atacs acostumen a anar acompanyats de l’enviament d’un gran volum d’informació contra una IP que acaba sobrecarregant la xarxa. 
 
Els atacs es van produir entre les 11.20 del matí i les 18.05 hores. Van tenir una durada total de quatre hores i una potència màxima de 20 Gbps, pràcticament tres vegades més que el total de consum nacional. 
 
Afectacions als usuaris / A efectes pràctics, els atacs van provocar durant el matí una degradació del servei d’Internet de cinc minuts, degradació que va comportar microtalls en les connexions i una reducció de la velocitat de navegació puntual. 
 
Cap a la tarda es va produir una nova incidència de vuit minuts de les mateixes característiques en el servei d’Internet i talls del servei 3G. L’operadora de telecomunicacions manté l’alerta després dels atacs de dimarts i dimecres de la setmana passada i d’ahir mateix i demana «disculpes als nostres clients per les molèsties que s’hagin pogut ocasionar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT