PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Exalts càrrecs acusen el Govern de dirigir la querella arbitràriament

«Persones excloses exerceixen en organismes estatals», afirmen

Per EL PERIÒDIC

Edifici Administrati de Govern a Andorra la Vella.
Edifici Administrati de Govern a Andorra la Vella. | EL PERIÒDIC
Nou executius i exalts directius de Banca Privada d’Andorra (BPA) van fer públic ahir un comunicat per defensar la seva postura davant de la querella que el Govern ha interposat contra ells i que consideren que forma part d’una «persecució». Els signants consideren, a més, que l’Executiu ha fet una selecció «arbitrària  i discriminadora» entre «les persones contra les quals es dirigeix la querella, afirmant, a més, que «es dóna el cas» que algunes de les persones excloses «o bé s’han promogut com a càrrecs directius de Vall Banc o exerceixen altes funcions a data d’avui en organismes estatals com el Tribunal de Comptes o en corporacions parroquials com la de la Massana.
 
Sigui d’una manera o altra, aquests exalts càrrecs asseguren que lluitaran contra la querella interposada pel Govern: «Farem quantes accions escaiguin per, d’entrada, evitar que l’esmentada querella sigui admesa a tràmit». No només això, sinó que van més enllà: «Si finalment s’admet, impugnarem dita decisió».
 
La «més enèrgica repulsa» / Les nou persones signants del document fet públic ahir, que demanen mantenir el seu anonimat «ateses les circumstàncies processals i les possibles conseqüències jurídiques que pugui tenir en els firmants», manifesten la seva «més enèrgica repulsa contra la persecució de què ens sentim objecte», a més de defensar la feina de control que feia BPA «actuant «degudament en el marc de les normatives que ren d’aplicació vigent». També consideren que el Govern «lluny de defensar l’interès general», per contra «s’està acarnissant contra unes persones concretes a les quals mai no s’ha respectat la presumpció d’innocència».
 
Diferents actuacions / En el document fet públic ahir, els exalts càrrecs i directius exposen diferents casos concrets, amb data d’acta i amb diferents entitats, en què es va actuar per la seva part. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT